Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Sve je veći broj općina koje ne podržavaju Komšića

Željko Komšić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
07.01.2019.
u 15:24

Neslaganje s izborom Željka Komšića kao predstavnika Hrvata izrazila je još jedna općina u kojoj većinsko stanovištvo čine Hrvati.

Još jedna većinski hrvatska općina u Bosni i Hercegovini proglasila je člana BiH Predsjedništva Željka Komšića "nepoželjnom osobom". Načelnik općine Dobretići Ivo Čakarić objavio je na svom Facebook profilu sliku s prekriženom glavom Komšića.

Osim fotografije, na svom Facebook profilu napisao je "budući da se danas navršavaju tri mjeseca otkako je bošnjačkim glasovima Željko Komšić nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH odlučio sam ovaj 7. siječnja simbolično obilježiti nošenjem majice 'Persona non grata'". Pozvao je i druge Hrvate da mu se priključe u akciji #SejdoKomšić kojom želi upozoriti na gaženje izborne volje Hrvata u toj zemlji.

"Željko Komšić je Hrvatima u BiH po treći put nametnut i ovom prigodom pozivam sve da javno poruče kako #SejdoKomšić nije naš predsjednik i da nema ni legitimitet hrvatskog naroda u BiH kao ni legalitet" naveo je na društvenoj mreži.

Napomenuo je da su Hrvati koji žive na području Dobretića i županije Središnje Bosne svoj glas dali Draganu Čoviću predstavniku HDZ-a BiH koja predvodi Hrvatski narodni sabor BiH

Kako najavljuju aktivisti pokreta #SejdoKomšić svakog 7. u mjesecu upozoravat će na nametanje Komšića za predstavnika Hrvata, a u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine pojavili su se plakati s političkim porukama da Željko Komšić simbolizira zakonsko, institucionalno i političko nasilje nad Hrvatima u BiH.

Komšić je i ranije proglašavan persona non grata u nekim hrvatskim općinama u BiH, a mnogi Hrvati ga uspoređuju s bivšim komunističkim predstavnikom kosovskih Albanaca Sejdom Bajramovićem kojega je bez volje naroda u Savezno Predsjedništvo uveo Slobodan Milošević.

Komentara 24

SU
suvaja
16:31 07.01.2019.

briga komsica za hrvate njemu je bitno da je njegovoj riti ugodno....

IB
ibiza
16:27 07.01.2019.

ja bi da sam na njegovom mjestu da ostavku, a prvo nebi se nikada kandidiral protiv volje naroda kojega to boze zastupa

Avatar RuAF
RuAF
16:45 07.01.2019.

Od svih Turaka, najgori su poturice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije