Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene počinju na biralištima

Sve je veće razočaranje i sve manje vjere: U ovim zemljama glasa se 'nogama', odlaskom iz njih

21.11.2022.
u 13:14

Na izborima 2020. bilo je 3,64 milijuna birača, a prema Popisu stanovništva iz 2021. imamo 3,88 milijuna žitelja

Komentara 8

Avatar Behemot
Behemot
17:12 21.11.2022.

Nemogući uvjeti za referendum, na izborima se nude samo bivši članovi partije (i njihova djeca) raspoređeni u par stranaka koje prelaze prag, a kada ni to nije dosta onda imamo više birača nego punoljetnih građana kako bi se zagladili rezultati.

DU
Deleted user
14:01 21.11.2022.

Većina je došla do zaključka da se naša demokracija svodi na to da imamo mogućnost izabrati neku od stranki na slobodnim višestranačkim izborima. Nakon izbora, stranke zaboravljaju na svoja obećanja i koriste priliku da se uski krug ljudi okoristi koliko je god više moguće pod motom demokracije. Zato pa i uz mnoge druge razloge će izlaznost biti sve manja i manja jer većina zna da osim mogućnosti glasovanja svakih četri ili pet godina nema nikave druge demokratske slobode.

XA
xaron
02:53 22.11.2022.

Po autoru, uzrok odlaska stanovnika je nedostatak demokracije. Ako gledamo nas, Bugarsku, Rumunjsku onda to i stoji jer te zemlje su razvikane po korupciji, nepotizmu…Ako pak pogledamo Baltičke zemlje koje takodjer imaju veliki exodus stanovništva na Zapad, onda to i ne drži vode jer su one proglašene uzornim demokracija. U NY radi mnogo konobarica sa Baltika koje imaju diplome traženih zanimanja i to sa njihovih sveučilišta kaja su u rangu onih u US.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?