Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči drugog kruga

Sve četiri televizije nude sučeljavanje, Milanović: Organizirajte zajedničku debatu

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL; Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
23.12.2019.
u 12:42

N1 protukandidate poziva 27. prosinca, RTL im nudi termin 30. prosinca, HTV duel organizira 2. siječnja, a Nova TV bi sučeljavanje priredila 3. siječnja.

Sad kada znamo da u drugi krug predsjedničkih izbora idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović ono što mnoge zanima jest - vidjeti i čuti njihovo sučeljavanje. A kao televizijski gledatelji i gledateljice za to ćemo imati čak četiri prilike. Naravno, ako ih dvoje protukandidata sve prihvati.

Prvu od njih Zoranu Milanoviću i Kolindi Grabar-Kitarović, kao i gledateljima, ponudio je N1.

– Sudionicima drugog izbornog kruga odmah smo poslali prijedlog i poziv da se već ovaj tjedan, u petak 27. prosinca, sučele na našoj televiziji. Ponudili smo im taj dan, a oni neka predlože i dogovore koji im termin najbolje odgovara pa ćemo onda naknadno moći reći u koliko bi se sati sučeljavanje održalo. Vodila bi ga Nataša Božić – kazao nam je danas direktor programa N1 televizije Tihomir Ladišić.

Nakon toga mogućnost da se dvoje najjačih iz prvog izbornog kruga sučeli ponudila je RTL televizija.

– Pozvali smo na sučeljavanje dvoje predsjedničkih kandidata koji su na izborima 22. prosinca ušli u drugi krug. Sučeljavanje bi se održalo u studiju RTL-a, u ponedjeljak 30. prosinca, u 20 sati. Predviđeno trajanje sučeljavanja je od 60 do 90 minuta. Kandidati će odgovarati na pitanja iz političkog, gospodarskog, društvenog i ostalih područja javnog života. Svakom kandidatu bit će omogućeno podjednako vrijeme za odgovor i repliku.

Voditeljica sučeljavanja je Damira Gregoret, a urednica Ana Bulić. Poziv je službeno upućen izbornim stožerima dvoje kandidata i do ovog trenutka nismo dobili odgovor – javili su nam danas s RTL Televizije.

Potom bi uslijedio duel na HTV-u.

– Još kada smo svim kandidatima i kandidatkinjama koji su službeno ušli u utrku za predsjedničke izbore slali pozive za sučeljavanje u prvom izbornom krugu odmah smo naveli i to da za dvoje kandidata koji uđu u drugi izborni krug organiziramo drugo izborno sučeljavanje koje će se održati u četvrtak 2. siječnja u 20 sati, opet na Prvom programu HTV-a. To je ujedno bio i poziv. Još uvijek ne mogu točno reći koliko bi to sučeljavanje trajalo. Idućih dana ćemo to odlučiti, no bilo bi to ili 90 ili 120 minuta. A to drugo sučeljavanje vodit će Zrinka Grancarić i Mislav Togonal – reče nam rukovoditeljica HTV-ova Informativno-medijskog servisa Katarina Periša Čakarun koja će, zajedno s kolegama Brankom Nađvinskim i Anom Jelinić, urednički potpisati to sučeljavanje.

Dan kasnije, u petak 3. siječnja, samo koji sat prije početka izborne šutnje posljednju priliku da se Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović sučele ponudila je i Nova TV.

– Predsjedničkim kandidatima i kandidatkinjama još smo u listopadu poslali obavijest s datumima sučeljavanja na Novoj TV i za prvi krug i za drugi krug. Kada je službeno počela izborna kampanja datume smo onda i službeno komunicirali, a sinoć smo po završetku izborne noći poziv opet poslali onima koji su ušli u drugi krug, Zoranu Milanoviću i Kolindi Grabar Kitarović. Vjerujemo da će se ovaj put oboje i odazvati. Sučeljavanje bi se održalo 3. siječnja, na posljednji dan kampanje, nakon Dnevnika Nove TV, trajalo bi 90 minuta, a vodili bi ga Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago – obavijestili su nas s Nove TV.

Zoran Milanović danas je apelirao na održavanje zajedničke debate.

- Debata je više nego potrebna. Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im – dogovorite i organizirajte zajedničku debatu uoči drugog kruga izbora. Tu sam, spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija i debatirati o svim temama koje su važne za Hrvatsku. Dakle, predlažem jednu debatu koju će zajedno organizirati televizije s nacionalnom koncesijom - napisao je Milanović na Facebooku.

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
1/18

Komentara 84

MA
MarasG
13:23 23.12.2019.

Nepobitno je da Milanovic je kao premijer ispunio sve svoje i sdp ciljeve.Ispunio je plan 21,ostvario je zivot dostojna covjeka,zabranio glasovanje dijaspori,zabranio vjeronauk u skolama,uveo zakon o zastiti udbaskih ubojica poznat kao Lex perkovic,,uveo dvostruko pravo glasa najvecoj nacionalnoj manjini,zaduzioio Hrvatsku za dodatnihh 70000000000 kuna.Drzim da mu zbog svega toga navedenoga svaki neprijatelj Hrvatske drzave treba podariti svoj glas.

IP
iphone8
13:35 23.12.2019.

Zlorana smo već vidjeli na djelu, kao najgoreg premijera u povijesti! Glas njemu je glas za odlazak na gore, u ponor, u kakvom smo i bili za vrijeme haračenja Linića, Jakovine i ostale ekipice! Neka hvala!

DU
Deleted user
13:25 23.12.2019.

27 +24 je više od 29 % to je svima jasno tko će pobijediti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije