Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadaju i medvjedi

Sve češći napadi zvijeri: Vukovi se uopće više ne boje ljudi, križali su se s psima pa odudaraju veličinom

01.04.2022.
u 20:13

Poput vukova, ne miruju ni medvjedi, koji su se, premda rjeđe, također namjerili na stoku u nekim krajevima, a podno Dinare i na pčelinjake da bi došli do meda, koji će ove godine, zbog suše i bolesti koja je poharala košnice, biti još dragocjeniji. No, apsurdno, ali istinito, vukovi su u nadležnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (zapravo okoliša!), a medvjedi, koji su i lovna vrsta, Ministarstva poljoprivrede. Ipak, da hrvatski problem nije usamljen, potvrđuje i krovno udruženje europskih poljoprivrednika Copa Cogeca koje je ovih dana upozorilo na dramatičan porast napada divljih zvijeri, vukova i medvjeda na stoku diljem EU, posebice u planinskim i slabo naseljenim područjima zbog čega troškovi stočarske proizvodnje dodatno rastu, a i tu je teško naplatiti odštetu za napadnutu, ozlijeđenu ili ubijenu stoku. Traži se izmjena i prilagodba Direktive o staništima kao i druga zakonska rješenja koja će zaštititi stočare.

Ključne riječi

Komentara 25

BB
Bruno_Bear1
11:07 02.04.2022.

Ovce u ljudskom obliku brane vukove, gamadi nikada ne nedostaje.

NV
novo vriijeme
05:12 03.04.2022.

Zamisli čuda gladne divlje životinje napadaju stoku i druge životinje radi hranjenja. Pa zima je doba gladi za divlje životinje čemu čuđenje. Naravno da se boje ali glas je jača.

NV
novo vriijeme
05:18 03.04.2022.

Uvijek je bilo vukova i oivaca. Ali da bi sačuvao ovce treba imati pse ovčare i staje, ograde a kad idu na pašu čuvati ih a ne sjediti kod kuće.. koliko puta dok se vozim vidim stada bez pastira a i pasa. Normalno da ih napadnu gladni vukovi. Šta bi naši ljudi da pobijeno sve vukove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?