Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Liječnica iz Pule: 'Susrećemo se s post-Covid sindromom, nitko ne zna koliko će to trajati'

Šibenik: Testiranje građana na koronavirus
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
07.01.2021.
u 15:45

Velik broj pacijenata osjeća kroničan umor, slabost, malaksalost, poremećaj pamćenja, koncentracije, spavanja, glavobolje...

Ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić otkrila je da se u posljednje vrijeme sve češće susreću s takozvanim post-Covid sindromom za koji nitko ne može reći koliko će potrajati.

Kaže kako sve veći broj bolesnika nakon liječenja ima probleme poput otežanog disanja i upornog kašlja, ali i organske promjene koje se vide na rentgenu i CT-u pluća. Uz to, jako velik broj pacijenata osjeća kroničan umor, slabost, malaksalost, poremećaj pamćenja, koncentracije, spavanja, glavobolje u toj mjeri da im to smanjuje kvalitetu života te radnu sposobnost i produktivnost, piše Glas Istre.

– Na takve simptome mi se žale i neki kolege koji su preboljeli Covid, a najviše ih muče brzo umaranje i nedostatak snage. Kažu da osjećaju da nisu više u istoj fizičkoj kondiciji kao prije, iako se vrate na posao i rade jednako kao i prije, vidi se da im je to sad puno napornije. Nitko ne zna koliko će takvo stanje potrajati i hoće li se uopće popraviti, jer i sama bolest je nova u svijetu, pa tako i post-Covid sindrom. No, vjerujem da će sve ipak proći – rekla je dr. Hrstić.

Ona je istaknula i da u posljednje vrijeme ima dosta rodilja koje su pozitivne na koronu, ali do sada, srećom, nije bilo nikakvih komplikacija, niti se pokazalo da novi korona virus ikako utječe na novorođenčad.

VIDEO Članovi Vlade javno su se cijepili protiv koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 12

PI
Pipiripi4
17:30 07.01.2021.

Trajat će točno do trenutka kada prestanete o tome pisati .

BA
babovac
16:32 07.01.2021.

Trajat će do momenta kada prestanete sudjelovati u organiziranom zločinu protiv čovječnosti.

DU
Deleted user
18:06 07.01.2021.

Krava jedna: meni je prije par godina nakon jake gripe trebalo mjesec dana da dostignem "predgripnu" formu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije