Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Krstičević:

'Svakome će se dogoditi 'Oluja' tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske'

Damir Krstičević
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
29.05.2019.
u 10:11

Ministar obrane istaknuo je da je Hrvatska vojska uvijek bila moćna, respektabilna, poštovana

Ministar obrane Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada' čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima HV-a 28. godišnjicu Hrvatske vojske. 

- Hrvatska vojska je stvorena u Domovinskom ratu, a nije naslijeđena kao neke druge vojske iz drugih država. Kruna Domovinskog rata su akcije Bljesak i Oluja - rekao je Krstičević. Istaknuo je da je Hrvatska vojska uvijek bila moćna, respektabilna, poštovana

- Ova Vlada RH učinila je sve za vojsku - od povećanja proračuna, do boljeg standarda naših vojnika, dočasnika i časnika. Mislim da smo zajedno obnovili Hrvatsku vojsku, vratili smo joj sjaj iz Domovinskog rata, vratili smo dostojanstvo hrvatskim vojnicima i mislim da smo jamac mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj te da smo spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove - rekao je ministar obrane. 

Osvrćući se na jučerašnje napetosti na sjeveru Kosova, ministar Krstičević kazao je kako je jasno da živimo u nestabilnom okruženju. Zato je naša zadaća razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. 

- Vidim da neki spominju "Oluju". Svakome će se dogoditi "Oluja" tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske. Prema tome, snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove - naglasio je. 

Video: Vojna vježba tijekom posjeta Plenkovića vojarni 116. brigade Hrvatske vojske

Komentara 47

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
11:18 29.05.2019.

Na staroj slavi i lovorikima ne zivi. 21. je stoljece i davno je vec proslo ono; boj ne bije svjetlo oruzje nego srce u junaka", Srce u junaka u vec dugo nije dovoljno.Stanje sa tehnikom HV vjerojatno je malo kome nepoznato. Pogotovo HRZ. Osim aviona takvih kakvi jesu, sigurno je poznata i cinjenica da mi imamao samo protuzracnu obranu za niskoletece avione. Za avione na srednjim i velikim visinama nista, o raketama da i ne govorimo. Godisnja spremnost Mig-ova 21 -30%, ( a kad ce stici noviji, pitaj Boga) novijih helikoptera Mi-171s oko 50- 60 %, a kod starijih Mi-8 40-50%, Stanje radarskih sistema, sistema za elektronsko ratovanje i ometanje se ni ne spominje, stanje obucenosti ljudstva za rukovanje time, pitaj Boga. O stanju tehnike u ostalim djelovima HV dovoljno govori sljedece; Godisnja spremnost tenkova 30 do 40%, oklopnjaka -50-60%, HRM oko 50%,,,, MORH-a na sudovima vodi oko 4000 radnih sporova, od kojih polovica otpada na potrazivanja zaposlenika koja bi mogla kostati preko 100-tinjak milijuna kuna.,,,,,,,,To su podaci do kojih je moguce doci, a pravo stanje opet; opet Bog te pitaj. Da li ti to lici na mocnu, i respektabilnu vojsku, koja je jamac sigurnosti RH? ,

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
11:09 29.05.2019.

Pravo zbori general. Hrvatska Vojska , je najveca, najmocnija, najrespektabilnija, i najpostovanija oruzana sila,,,,,,,, na teritoriju Hrvatske!

JO
Joker007
11:08 29.05.2019.

Mexicki karteli su jaci od sve i jedne europske vojske. Toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije