Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ

Svaki mjesec ubiju se tri top bankara. U godinu i pol na čudan način umrla 52

Scot Young,bankar,smrt
Foto: Press Association/Pixsell
18.12.2014.
u 16:08

Belgijski bankar pronađen na plaži 36. je na popisu za ovu godinu, a nakon njega na stravičan način stradao je bankar u Londonu

Veliki crni misterij nadvio se nad financijskom scenom u svijetu – čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u posljednjih 19 mjeseci. Samo ove godine ubilo se ili je poginulo 37 vrhunskih bankara – odnosno trojica svaki mjesec.

Crna serija počela je u ožujku 2013. kada se skokom kroz prozor ubio David Rossi, direktor u banci Monte dei Paschi. Mjesec i pol zatim skokom iz jurećeg vlaka ubio se David William Waygood, menadžer u HSBC Banku.

Osobito šokantna bila je smrt američkog bankara Shawna D. Millera, koji je pronađen prerezana grkljana u svojoj kupaonici 18. studenog ove godine.

Dva posljednja primjera dogodila su se u Belgiji i u Velikoj Britaniji. Početkom studenoga u Belgiji je nestao Geert Tack (52) koji je u jednoj velikoj banci vodio račune bogatih. Nakon mjesec dana policija je njegovo tijelo pronašla na plaži u Ostendeu, a na njemu nije bilo nikakvih tragova nasilja. Iako se nagađa da je možda želio pobjeći s novcem svojih klijenata, njegovi kolege odbacuju takve teorije.

Prije tjedana dana londonski investicijski bankar Scott Young pronađen je naboden na šiljke ograde ispred zgrade u kojoj je živio. Navodno je skočio iz svog penthousea u zgradi koja se nalazi pokraj kuće u kojoj je nekad živio bubnjar Beatlesa Ringo Starr. Policiji i vatrogascima trebalo je nekoliko sati da njegovo tijelo skinu s ograde, a mediji su sljedećeg dana pisali da je riječ o još jednoj sumnjivoj smrti, 37. u ovoj godini.

Na brojnim blogovima već se raspreda o teorijama zavjere i o misteriju koja obavija smrti bankara. Toga je, doduše, bilo i 2008. na početku velike krize, ali to su mahom bila samoubojstva.

>>Europski i hrvatski bankari: različito o sličnim problemima

>>Islandski bankari dobili zatvorske kazne zbog prijevare

Komentara 17

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:18 18.12.2014.

Uklonjeni su sitni izvrsitelji, dok su veliki pljackasi jos uvijek u igri. Vjerojatno eliminiraju "whistleblowers" kako ne bi progovorili o Ponzi shemi koje je danas medjunarodno bankarstvo (u raspadu)

CA
campa
17:36 18.12.2014.

Kad čovijek proda dušu nečastivom onda se događaju ovakve stvari.

PA
pacoje
18:33 18.12.2014.

nije mi tesko da pogodim tko drzi ze banke i velike firme u vlasnistvu, iako i medije..hm..a znate i vi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije