Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od Posušja do Neuma

Svadbe u Hercegovini pravi hit. Mladenci iz Hrvatske uštede i do 4000 eura

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
29.06.2019.
u 18:44

Mladi iz Dubrovnika najčešće odlaze u Neum na svadbenu večeru, a kako kažu tamošnji vlasnici svadbenih prostora, znaju uštedjeti i do 4000 eura.

Navikli smo da naši ljudi zbog financija odlaze u Njemačku, no kada se radi o uštedama za svadbe, mnogi idu u potragu za nižim cijenama u susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Razlog tome su niske cijene stolica zbog kojih dolaze u različitih mjesta, od Posušja, Gruda, Širokog Brijega, Mostara, Čapljine do Neuma. Kako piše Večernji.ba o jednom novopečenom bračnom paru iz Dalmacije, stolicu su platili samo 172 kune.

- Ranijih godina dolazili smo ovdje na svadbe prijatelja i možemo reći da je neusporedivo s bilo gdje drugdje. Prije svega, dočekuje nas dobro raspoložena i zadovoljna posluga, gost je na prvom mjestu, a onda jelovnik. U svatovima naših prijatelja u kojima smo bili u Hrvatskoj vagao se svaki komad sira ili suhomesnatih proizvoda, a stolica se plaćala od 320 kuna (80 KM) do 600 kuna (150 KM). Hercegovina je primjer kako se organizira svadba i kako se odnosi prema gostu. Ako budemo opet stupali u brak, opet u Hercegovinu - ispričali su za Večernji.ba.

Prenapuhane i visoke cijene u Hrvatskoj komentirali su i vlasnici svadbenih salona, ističući kako je najgore kada smanje cijene stolica, a povise cijene pića, tako da samo prividno daju dojam popusta.

-  Pa mi znamo da im, kad zatvore financijsku konstrukciju svoje svadbe, neće ostati puno novca, ali će im ostati barem nešto da mogu započeti svoj zajednički život. U susjedstvu im daju cijenu stolice veću od 400 kuna, pa što im ostaje na kraju? To je sramotno - rekao je vlasnik svadbenog salona iz zapadne Hercegovine za Večernji.ba.

Osim toga, mladi iz Dubrovnika najčešće odlaze u Neum na svadbenu večeru, a kako kažu tamošnji vlasnici svadbenih prostora, znaju uštedjeti i do 4000 eura.

Pogledajte video vjenčanja Brune Sanader

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
19:46 29.06.2019.

Ti bokca kak neko brzo reagiral mora da se je prepoznal. A nisam bila osobna, samo sam napisala kaj delaju svadbe ak nemaju penez za njih i da se mame s djecom udaju u bijelom, a na leta žive skupa i imaju djecu, kak od moje kćeri školska kolegica. Jedno je krenulo u školu a drugo 4 g. ali šlajer je moral biti. Kaj je istina za žuti karton? 😂😂😂😂 Najte me brisati ak vas citiram opet,ipak je to najboljši del teksta :"Ako budemo opet stupali u brak, opet u Hercegovinu - ispričali su za Večernji.ba." Koliko put misle stupati u brak, a tek su se vjenčali 😂😂😂😂

Avatar rubinet
rubinet
18:59 29.06.2019.

"Mladi iz Dubrovnika najčešće odlaze u Neum na svadbenu večeru" . To je onaj dio podrijetlom iz Hercegovine. .. Pravi Gospari ostaju doma.

DU
Deleted user
01:18 30.06.2019.

I ne samo to. U Neumu sa cajkama iskreno pjevaju iz sveg glasa, lumpaju, igraju Užičko kolo da sve pršti sve do zore, a u Dubrovniku bi ih domaći licemjeri (koji također potajno idu u Neum) mrko gledali i olajavali ih da su seljaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije