Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovljen proces

Svađa zbog mlijeka ili hitac u samoobrani?

mlijeko
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
18.02.2015.
u 08:27

Optuženik je postupao u nužnoj samoobrani od puno mlađe i snažnije osobe. Oružje je nosio zbog straha i radi zaštite – kazao je branitelj Ivana Crnca (77) iz Bebrine, koji je na brodskom Županijskom sudu u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na 9 godina zbog ubojstva Pave Grgaševića (59).

Crnac je Grgaševiću 23. studenog 2013. ispalio hitac u glavu iz neposredne blizine, što je bila kulminacija njihova višegodišnjeg sukoba oko mlijeka. Naime, Crnac nije želio nabaviti markice s bar-kodom za analizu, pa su pokojni Pavo i njegov brat Mato Grgašević, koji prikupljaju mlijeko za velike proizvođače, odbijali preuzeti njegovo mlijeko. Kada ga je Grgašević napao na raskrižju u Bebrini, ovaj je izvadio pšitolj i ubio ga.

Obrana je tvrdila kako je ključni svjedok priznao da nije od početka pratio događaj, a Grgaševići su kod Crnca svojim učestalim napadima i prijetnjama izazivali strah i tjeskobu.

– Optuženik je u selu poštovana osoba – kazala je obrana, na što su se članovi pokojnikove obitelji hvatali za glavu i mrmljali: “Strašno!”. Na brodskom sudu počelo je novo suđenje kako bi se utvrdilo je li optuženik, nakon što ga je Grgašević napao, doista prekoračio nužnu samoobranu.     

>> Eksplozivna naprava bačena u ured odvjetnika u Tuzli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije