Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Moja dugina obitelj'

Svađa u vladi Srbije zbog hrvatske gej slikovnice

Zagreb: Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj"
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
04.05.2018.
u 17:45

Premijerka Brnabić, i sama u homoseksualnoj vezi, poručila je svom ministru da se bavi poslom za koji je zadužen i da ne vrijeđa.

Srpska premijerka Ana Brnabić oštro je napala jednog od svojih ministara zbog homofobnog ispada vezanog za mogućnost da hrvatska slikovnica Moja dugina obitelj, koja govori o odrastanju djece u istospolnim obiteljima, dobije i svoju srpsku verziju.

Plaćaju ga građani

Kazala mu je da je uvrijedio dio građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu, da homoseksualnost nema ništa s natalitetom te mu poručila da se bavi svojim poslom. 
Srbijanski ministar za inovacije Nenad Popović na Twitteru je napisao kako “u trenutku kada se borimo da na sve načine podržimo rađanje iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice” te da “moraju stati na put onima koji nas žele uvjeriti da je u redu da Roko ima dvije mame, a Ana dva tate.

”
Na njegovu su objavu odmah reagirale brojne udruge za homoseksualna prava, uključujući i beogradski Gej lezbijski info centar, iz kojeg su poručili da, ne učini li nešto premijerka Brnabić, zatražit će da joj se oduzme nagrada koju je prošle godine dobila za doprinos LGBT pravima jer “za godinu dana, otkako je dobila tu nagradu, apsolutno ništa nije napravila za svoju populaciju”.


Dan kasnije – kako je rekla – hladne glave, premijerka Brnabić, i sama u homoseksualnoj vezi, poručila je svom ministru da izjava nije u duhu tolerancije te da se bavi poslom za koji je zadužen, da stvori uvjete da djeca ostaju u Srbiji, a potom ga i educirala o biologiji ljudskog tijela te mu osigurala dodatna objašnjenja uz tu temu.

Osnove biologije

– I gej ljudi imaju reproduktivne organe. Gej ljudima nikakav ministar, nikakva vlada ne može odrediti hoće li imati djecu niti to mogu kontrolirati. Natalitet i to je li netko gej nemaju veze. Zamolit ću ministricu zaduženu za ta pitanja da objasni Popoviću da natalitet nema veze s tim je li je netko gej – kazala je Ana Brnabić.

Komentara 95

IS
istjerivačzloduha
18:12 04.05.2018.

Prazan Otok i naseliti te udruge da stvaraju potomstvo.

PU
Pukovnik
18:05 04.05.2018.

Još lako za homoseksualce u Srbiji. Problem nastaje ako postaviš čovjeka s posebnim potrebama za ministra vanjskih poslova ili žrtvu zika-virusa za ministra obrane. A kruna je četnički vojvoda kao predsjednik vlade. Circus Roncalli.

DU
Deleted user
18:05 04.05.2018.

ne mozes a da ne volis naseg predsednika vlade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije