Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u saboru

Svađa Bulja i Jandrokovića: Trebamo li istupiti iz UN-a jer je i Srbija tamo

Bulj i Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.11.2019.
u 10:32

Uoči saborske rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020. godinu, Bulj je zatražio stanku poručivši premijeru Andreju Plenkoviću da je glavni krivac za iseljavanje Hrvata

Mostov Miro Bulj ponovno je jutros kritizirao HDZ jer je Predsjedništvo Sabora odlučilo iznajmiti sabornicu Europskoj pučkoj stranci, što je posebno uzrujalo predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji mu je uzvratio kako je to odluka većine članova Predsjedništva. Uoči saborske rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020. godinu, Bulj je zatražio stanku poručivši premijeru Andreju Plenkoviću da je glavni krivac za iseljavanje Hrvata, naglasivši kako od doplata tog iseljenog stanovništva u proračun dolazi 18 milijardi kuna, što drži Bulj, Plenkoviću odgovara da se hvali prihodima.

- Zastupnici nisu odlučivali o iznajmljivanju i dopustite da oni glasuju hoće li se sabornica iznajmiti – rekao je Bulj podsjetivši da su dio EPP-a i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić te talijanski europarlamentarac Antonio Tajani koji je svojatao hrvatsku obalu.

Jandroković mu je uzvratio da nije istina da Predsjedništvo nije znalo za sve detalje dolaska EPP-a u Sabor, te da je baš zato namjerno tu odluku dao na odlučivanje, te da kao što sad dolazi EPP, sabornicu mogu iznajmiti i bilo koje druge grupacije.

- Trebamo li istupiti iz UN-a jer je i Srbija tamo ili ne organizirati ovakav kongres samo zbog Vučića. Što bi on dao da se to održava u Beogradu? Nemojte provincijalizirati Hrvatsku, na ovu izbornu skupštinu EPP-a dolaze čelnici 40 zemalja, Srbija je samo pridruženi član – objasnio je Jandroković. Dodao je i kako Sabor, za razliku od drugih parlamenata, mimo sabornice nema ni jednu drugu dvoranu koja može primiti više od 140 ljudi.

Mostov Nikola Grmoja rekao mu je da je prekršio poslovnik jer nije smio polemizirati s Buljem, te da je obmanuo javnost kada je rekao da i drugi parlamenti iznajmljuju svoje sabornice za takve događaje. Isto mu je zamjerio i Živi zid dodavši kako im nije dostavio dokumentaciju o ovoj odluci koju su tražili prije dva tjedna.

Raspisana je stanka, nakon čega je uslijedila rasprava o proračunu.

Video: Rasprava Hrvoja Zekanovića i Gordana Jandrokovića u Saboru

Ključne riječi

Komentara 32

VA
Vagabundo
10:49 07.11.2019.

Ajde Grmoja i Bulj berite mandarine i ne petljajte se u politiku

JA
Jazo
10:46 07.11.2019.

Neka se više taj Bulj i Grmoja isele iz Hrvatskog sabora!

LU
Lui
10:48 07.11.2019.

Naravno, zašto bi se Mostovci bavili bitnim pitanjima?! Samo opstrukcija i ništa pametno s njihove strane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije