Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne smije voziti

Suvlasnik One2playa pušten na slobodu uz jamstvo od 800.000 kn

'12.05.2009. ,Zagreb - Okrugli stol na temu \'Kako prodati\'. Dejan Macesic, (One2play) Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list'
1/5
16.08.2012.
u 22:30

Optužen je da je luksuznim Infinityjem pijan prošao kroz crveno svjetlo i izazvao nesreću kobnu za Smiljanića. Oduzeta mu je vozačka

Dejan Maćešić (43), suvlasnik tvrtke One2play, optužen da je pijan skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je 7. srpnja poginuo mladi motociklist Siniša Smiljanić (23), pušten je u četvrtak na slobodu iz istražnog zatvora uz jamčevinu od 800.000 kuna. Odlučilo je tako Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, koje mu je izreklo i mjeru opreza – oduzeta mu je vozačka dozvola do pravomoćnog okončanja postupka.

Nakon što je uplatio pozamašan iznos jamčevine, Maćešić će suđenje, koje bi moglo početi na jesen, nakon što optužnica postane pravomoćna, dočekati na slobodi. No za volan više neće smjeti sjedati.

Potresne poruke

Protiv suvlasnika One2playa zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je 1. kolovoza optužnicu u kojoj ga tereti da je 7. srpnja oko 2 sata pijan, s najmanje 1,89 promila alkohola u krvi, izazvao tešku prometnu nesreću u Zagrebu. Maćešić je, vozeći se luksuznim Infinityjem FX Ulicom Savezne Republike Njemačke, u križanje s Avenijom Dubrovnik ušao ne zaustavivši se iako je na semaforu bilo crveno svjetlo. Tada je na lijevi bočni dio njegova automobila naletio motocikl s mladim Sinišom Smiljanićem koji je u to križanje, poštujući propise, ušao na zeleno svjetlo. Mladić je u stravičnoj nesreći zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu.

Četiri dana nakon Smiljanićeve pogibije njegovi su kolege motociklisti 11. srpnja prosvjedovali na motociklima ispred kuće suvlasnika tvrtke dječjih igračaka, koji je tada bio u istražnom zatvoru. Na Facebooku je osnovana grupa Siniša Smiljanić Sinke, anđeo naše ulice, na kojoj prijatelji i obitelj ostavljaju potresne poruke.

“Čini mi se kao da si samo na neko vrijeme negdje otišao jer si mi stalno tu u srcu, ali svako jutro mi je sve jasnije i jasnije da se više nikada nećeš vratiti. Baš nitko i ništa mi te neće moći nadoknaditi, tebe i tvoju bratsku ljubav ...”, jedna je od poruka njegove sestre.

Odluka nepravomoćna

Mladi Siniša Smiljanić je za motocikl Gileru Nexus, kako je njegova obitelj u srpnju izjavila za 24 sata, štedio dvije godine, a u prometu je bio pažljiv i savjestan vozač. Optuženik kojega se tereti da je skrivio njegovu smrt time se ne može pohvaliti. Inače, odluka o Maćešićevu puštanju na slobodu uz jamstvo nije još pravomoćna.

Općinsko državno odvjetništvo, koje je pri podnošenju optužnice predlagalo da mu se produlji istražni zatvor, još ima mogućnost žalbe na nepravomoćnu odluku kojom ga se pušta na slobodu.

Komentara 43

OB
-obrisani-
08:19 17.08.2012.

Zakon je pisan za sirotinju i na sirotinji se primjenjuje ,za bogate ne vrijedi zakon............sjetite se O.J.SIMSONA .........bio je bogat

MO
mojavisost
23:44 16.08.2012.

jedan od financijera kampanje Kukuriku koalicije mora naravno biti pušten..i još uz to "trica"

HE
hellbani
22:45 16.08.2012.

eto Gazimir 2 na cesti i dalje... idemo dalje hdz&sdp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije