Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška radnicima

Suverenisti: 'Umjesto da je u Klubu, Ćoriću je bolje da se bavi INA-om i energetskom suverenošću RH'

Željko Sačić i Hrvoje Zekanović održali konferenciju ispred Rafinerije Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
23.09.2020.
u 12:29

Ovo nije propust INA-e i sisačke Rafinerije, nego se radi o propustu hrvatske Vlade, resornog ministarstva i naravno samog predsjednika Vlade Andrije Plenkovića, rekao je Zekanović

Ministar Tomislav Ćorić, umjesto da odlazi u Klub na tajne razgovore s čelnim ljudima Janafa i tko zna kim još, bolje da se malo više bavio INA-om i sisačkom Rafinerijom i bolje mu je da se malo pozabavio s energetskom suverenošću naše države jer ono što započeo Sanader, završit će izgleda Andrej Plenković. Hrvatska će u potpunosti ostati bez svog energetskog sektora i postat će energetski 100 postotno ovisna“ – rekao je u srijedu u Sisku Hrvoje Zekanović, saborski zatsupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista. 

Zajedno sa zastupnikom, generalom Željkom Sačićom, kaže, došli su dati političku podršku radnicima rafnerije i ostalima koji su proglašeni viškom u INA-i.

„Ovo nije propust INA-e i sisačke Rafinerije, nego se radi o propustu hrvatske Vlade, resornog ministarstva i naravno samog predsjednika Vlade Andrije Plenkovića, koji provodi nesuverenističku politiku. Ovdje se pokazuje da je Hrvatska u otpunosti odustala od energetske suverenosti. Gašenje sisačke Rafinerije je samo jedan korak u potpunom ukidanju energetske suverenosti RH. Netko misli da će riječka rafinerija opstati, no i ona će vjerojatno doživjeti istu sudbinu. Naša nafta ide u Mađarsku u tamošnje Rafinerije koje odlično rade, a naše ne rade i postajemo energetski ovisni o uvozu“ – dodao je Zekanović.

GALERIJA Željko Sačić i Hrvoje Zekanović održali konferenciju ispred Rafinerije Sisak

Željko Sačić i Hrvoje Zekanović održali konferenciju ispred Rafinerije Sisak
1/6

General Željko Sačić podsjetio je na ulogu sisačke rafinerije tijekom Domovinskog rata.

„Radnici su ovdje cijelo vrijeme rata radili pod granatama, ginuli, bilo je požara, a sve kako bi mi, Hrvatska vojska, mogli dati svoj doprinos u obrani. I spletom kriminalnih okolnosti ti ljudi, unatoč svim zaslugama, ostaju sada bez svoje egzistencije i egzistencije više od 250 obitelji. Naš ministar Ćorić je potpuno nezainteresiran za uključivanje u rješavanje tog problema, ne želi sudjelovati u pregovorima unatoč tome što Hrvatska ima 44 posto vlasništva INA-e. Čemu onda služe naši predstavnici uprave uopće kad je vlasnik, Vlada RH, digla ruke od svega očito“ – rekao je Sačić napomenuvši kako mu je i neshvatljiva šutnja HDZ-a na svim razinama.

Komentara 2

Avatar OPG
OPG
20:22 23.09.2020.

Samo gluma i populizam, u svakoj diskusiji na temu nemaju sanse.

BR
Branitelj2020
17:22 23.09.2020.

Sve ovdje rečeno je istina. Plenković i HDZ su prodali INA-u samo da bi napunili svoje džepove. Za obične građane RH uopće ih nije briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije