Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazum HDZ-a i SDSS-a

Suverenisti: Odlazak na komemoraciju ne pridonosi normalizaciji odnosa, to je uvjet iz koalicijskog sporazuma

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.08.2020.
u 12:23

Do istinske pomirbe može doći tek onda kada agresor konačno prizna da je bio agresor, tvrde Hrvatski suverenisti

Hrvatski suverenisti ocijenili su u utorak da odlazak predstavnika hrvatske države u Grubore na komemoraciju za srpske civilne žrtve rata ne pridonosi normalizaciji hrvatsko-srpskih odnosa jer se radi o uvjetu iz koalicijskog sporazuma HDZ - SDSS.

"Odlazak najvišeg izaslanstva Hrvatske u Grubore na ovaj način ne pridonosi normalizaciji, nego je isključivo uvjet SDSS-a Andreju Plenkoviću u okviru novog koalicijskog sporazuma HDZ-SDSS", tvrdi u priopćenju predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Smatramo da je bilo kakvo izjednačavanje žrtve i agresora neprihvatljivo, a svaka relativizacija događanja vezanih uz Domovinski rat ne pridonosi normalizaciji odnosa. Svi koji žele normalizaciju odnosa između Hrvatske i Srbije te između Hrvata i srpske nacionalne manjine moraju znati da do istinske pomirbe može doći tek onda kada agresor konačno prizna da je bio agresor, kaže se u priopćenju.

"Kada bi SDSS, koji je predstavnik jednog dijela srpske nacionalne manjine, konačno jasno i nedvosmisleno priznao povijesnu istinu da su dijelovi Hrvatske bili okupirani i da su pripadnici te nacionalne manjine htjeli uništiti Hrvatsku, sigurni smo da bi to bio prvi veliki korak".

Suverenisti također smatraju kako je jedino priznanje i odgovornost Srbije za agresiju na Hrvatsku preduvjet za dobrosusjedske odnose dviju država.

Komentara 3

ST
stefj
12:34 25.08.2020.

Nije bitno da li je to dio sporazuma ili nije, pohvalno je ako se pokušavaju normalizirati odnosi... No osnovni problem u svemu tome je način. Ako se pogleda tamo gdje su stradali Hrvati ističe se žrtva i odaje počast, bez da se napomene tko je odgovoran, dok tamo gdje su stradali Srbi, tamo se ističe čin zločina... To vodi izjednačavanju krivnje i ide u korist Srpskim teorijama. Ko da '91 do '95 nisu postojale, ko da silnih Srpskih zločina nikada nije niti bilo. Zapravo strašno...

DU
Deleted user
18:29 25.08.2020.

Zašto tim facama uopće dajete medijski prostor? Naše zločine ne može opravdati ništa, vrijeme je da ih priznamo i ne skrivamo pod tepihom. Puna kapa mi je majmuna.

SA
sanikol
20:52 25.08.2020.

Za ovog "suverenistu" jedino što bi normaliziralo odnose je da svi Srbi otiđu iz Hrvatske. Vjerujem da bi moglo doći do normalizacije kada bi ovakvi likovi napr kao i Bunjac otišli ako im se ovdje ne sviđa. Zašto ovakvom likuu uopće dajete prostor kada kao samostalna stranka ne bi imao niti 1 % glasova (sada u koaliciji, DP ima nešto više od 6%.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije