Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mještani upozoravali policiju

Danas pokopi četvero poginulih: Moguće da je vozač zablokirao i umjesto kočnice stisnuo gas

Automobil u kojem je poginulo četvero mladih
Foto: MUP
1/11
31.07.2020.
u 19:47

Vatrogasci su tijela izvlačili gotovo tri sata, a trebala im je i pomoć JVP-a iz Vinkovaca

Slavonija je još u šoku poslije stravične prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak oko jedan sat poslije ponoći, a koja je odnijela četiri mlada života. Ovakvo što ovaj dio Hrvatske ne pamti. Smrtno su stradali Ivan Majhen (19) iz Vrbice, koji je upravljao osobnim vozilom Audi A4, te njegovi prijatelji Marijan Petrić (18) iz Vrbice, Ante Gazić (20) iz Mrzovića i Lea Pajtak (18) iz Starih Mikanovaca. Njih četvero su iz kafića u Vrbici odlučili otići na burek u obližnje Stare Mikanovce i pri tome odvesti Leu Pajtak kući. Vozio je Ivan Majhen, koji je tom cestom prošao nebrojeno puta i jako dobro znao sve njezine zavoje i druge tajne. Međutim, te noći to mu nije pomoglo. Automobilom u je u zavoju sletio s ceste, gdje se još vide tragovi kočenja. Potom je autom preletio gotovo 300 metara sve dok stravičnom brzinom nije udario u kuću, a svi četvero na mjestu ostali mrtvi. Aktivirali su se zračni jastuci, ali silina udarca učinila je svoje.

Izvlačio je kum

Vatrogasci su tijela izvlačili gotovo tri sata, a pripadnici DVD-a Stari Mikanovci morali su upomoć pozvati i pripadnike JVP-a Vinkovci.

- Kad sam čuo, nisam mogao vjerovati, a ni sada ne vjerujem da su mrtvi. Otkako sam čuo za nesreću, ne mogu spavati. U šoku sam. Sve sam ih znao - rekao nam je Marko Kampić iz Starih Mikanovaca. Kaže kako je s Marijanom Petrićem išao u školu, a zadnji put su se vidjeli u jednom kafiću u Vinkovcima. Marijan je igrao rukomet u Starim Mikanovcima i radio u vojsci. Poznavao je i Leu Pajtak iz Starih Mikanovaca koja je, kako kaže, trebala na fakultet. Njezino mrtvo tijelo iz uništenoga automobila izvlačio je obiteljski kum Josip Pavošević, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci. Inače, otac joj radi kao prometni policajac. Ante Gazić radio je kao konobar.

- Sve su to bile mlade i dobre osobe pred kojima je bio cijeli život, a kojih više nema i koje ću zauvijek pamtiti kao dobre i pozitivne. Imali su svi velike planove. Strašno je to - kaže Kampić.

GALERIJA Mjesto prometne nesreće u kojoj su život izgubile četiri mlade osobe

Automobil u kojem je poginulo četvero mladih
1/10

Mjesto nesreće obišao je i Ivan Majhen, po kojemu je unuk Ivan, dobio ime.

- Došao sam vidjeti što se dogodilo i, sad kada vidim, ništa mi nije jasno. Ivan je bio dečko za primjer. Imao je taj automobil oko godinu dana. Igrao je nogomet, a sada upisao i fakultet. Bio je u svemu dobar - rekao je Majhen.

Pojačat će kontrole

- Nitko ne zna što se zapravo dogodilo. Očito je da je brzina bila velika, moguće je i da se u tom trenutku, od panike i straha kada je sletio i više nije mogao kontrolirati automobil, vozač jednostavno zablokirao i umjesto kočnice pritisnuo gas - rekao nam je jedan vinkovački policajac.

I policajci i mještani kažu kako sve veći problem predstavljaju velike brzine, ali i brzi automobili koje mladi vozači teško mogu kontrolirati. Govore kako se kroz selo vozi brzo te su u više navrata zvali policiju kako bi nešto poduzela. Perica Cvitić iz Vrbice rekao je novinarima da je on u dvije prometne nesreće, koje su se dogodile u razmaku od pet godina, izgubio dva sina.

- Izgubio sam dijete od pet godina i dijete od 21 godinu. Ne znam kako sam to preživio, tako da suosjećam s roditeljima.

Zbog tragedije su načelnici općina Semeljci i Stari Mikanovci subotu, 1. kolovoza proglasili Danom žalosti. Danas će obaviti i pokope.

- Do kraja srpnja imali smo 10 smrtno stradalih osoba u sedam prometnih nesreća, što je dvoje poginulih manje nego u isto vrijeme prošle godine. To nije nikakav uspjeh, nego poraz cijeloga društva. Od tih sedam nesreća sa smrtno stradalima, u šest je uzrok bila neprilagođena brzina, a u pet je nesreća vozilo izletjelo s ceste - rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković najavljujući i dalje pojačane kontrole prometa.

Ključne riječi

Komentara 12

RI
rimac444
21:38 31.07.2020.

Velika žalost za sve, ostaje nada da će neki roditelji naučiti da treba čuvati svoju djecu, a ne udovoljavati svim bolesnim željama.

NE
nebitnoime
21:29 31.07.2020.

Žao mi je mladih ljudi, tužna priča i sućut obitelji. Ali uvijek je priča kako su bili anđeli. Višednevno opijanje i zabavljanje je završilo tragično, mnogi se tako ponašaju i imaju sreće da ostanu živi a oni eto nisu. Možda da je bio drugačiji odgoj ne bi to radili i sad bi još bili živi.

Avatar majkuvam
majkuvam
21:18 31.07.2020.

Tko mu je poklonio ili posudio vozilo?Nek se on pita koliko je kriv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije