Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI KOJI DANAS MIJENJAJU SVIJET

Danas počinje ekskluzivna konferencija: Pet hrvatskih umova raspravljat će postpandemijskom vremenu

07.04.2021.
u 17:33

Sam panel počinje u 11.35 sati, a osim onih koji će ga pratiti uživo u HNK-u, cijelu konferenciju moći će se gledati uživo putem platformi Večernjeg lista. Nakon rasprave, prisutni će panelistima moći postavljati pitanja

Hrvati koji danas mijenjaju svijet okupljaju se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu!

Večernji list organizator je, naime, velike istoimene konferencije koja će na panelu o Hrvatskoj i svijetu u post pandemijskom vremenu okupiti pet izvanserijskih umova. Profesor Igor Rudan jedan je od najistaknutijih svjetskih umova čiji su znanstveni radovi citirani više od 65.000 puta, Danica Kragić Jensfelt jedna je od vodećih svjetskih robotičarki, a Marina Soljačića, profesora s MIT-a, zovu Teslom 21. stoljeća. Izabel Jelenić stiže iz kompanije Infobip koja je Vodnjan učinila središtem svjetske IT industrije, a kaže se kako osnivač Nanobita Alan Sumina svojim proizvodima pobjeđuje velike igrače na njihovu tlu. 

Ovi primjeri pokazuju da Hrvati i danas, baš kao i tijekom prošlih stoljeća, svojim djelovanjem doista mijenjaju svijet. Kako bi pridonio tome da njihovi uspjesi uistinu budu priznati kao što zaslužuju, Večernji list organizira ekskluzivnu konferenciju “Hrvati koji danas mijenjaju svijet” koja počinje održati u 11 sati. 

Otvorit će je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista i autor projekta koji ističe kako je ova konferencija zapravo nastavak priče o promoviranju hrvatskim umova u svijetu. Večernjak je već objavio veliku knjigu “Hrvati koji su mijenjali svijet”, a trenutno je u Meštrovićevom paviljonu sve do 15. svibnja otvorena izložba “Hrvatska svijetu” o 38 naših velikana koji su kroz povijest imali globalni utjecaj.

– Sve je počelo tako što smo htjeli odati priznanje onima koji su u povijesti ostavili dubok trag, ne samo na zajednicu u kojoj su živjeli, nego na cijeli svijet jer su mnogi od tih velikana dugo bili nepravedno zanemareni. Ne želimo da se to dogodi i onima koji trenutačno čine velike stvari, želimo danas odati priznanje onima koji mijenjaju svijet – kaže Klarić. 

Panel će na konferenciji moderirati Boris Jokić, znanstvenik iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, a prethodit će mu dva uvodna predavanja profesora s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Marijane Grbeše Zenzerović o budućnosti komunikacije te Bože Skoke o važnosti i suvremenim načinima brendiranja zemalja te ulozi kreativnosti i inovativnosti u tom procesu.

Sam panel počinje u 11.35 sati, a osim onih koji će ga pratiti uživo u HNK-u, cijelu konferenciju moći će se gledati uživo putem platformi Večernjeg lista. Nakon rasprave, prisutni će panelistima moći postavljati pitanja. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije