Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Strahuju od nepravilnosti: Sutra izbori za predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije

HDZ
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
12.05.2016.
u 16:38

341 izaslanik bira između tri kandidata i to Dražena Milinkovića (Vinkovci), Josipa Šarića (Otok) i Marinka Belje (Tovarnik).

Poslije tjedana kampanje u petak će u Vinkovcima biti održani izbori za predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Izaslanici će moći birati između tri kandidata i to Dražena Milinkovića (Vinkovci), Josipa Šarića (Otok) i Marinka Belje (Tovarnik). Građanima je Milinković poznat kao direktor vinkovačkog Vodovoda, šarić kao dugogodišnji gradonačelnik Otoka, a Beljo prvo kao načelnik Općine Tovarnik, a onda i niz godina kao predstojnik Ureda župana. Dan prije izbora na adrese medija stigla je i anonimna dojava u kojoj se iskazuje strah od mogućih nepravilnosti tijekom izbora.

- Razumijem da svatko ima svog favorita ali nije dobro da se lažima, prijetnjama, raznim drugim pritiscima i onemogućavanjem izaslanicima da pojedinačno i svojevoljno glasuju za njima najprihvatljivijeg kandidata pokušava utjecati na rezultat izbora. Nadamo se da će prevladati razum te da će se poštovati odredbe Statuta i Pravilnika o provođenju izbora. Očekujemo da se predstojeći izbori provesti u duhu demokracije uz zagarantiranu tajnost glasovanja svakom izaslaniku, stoji u poruci koju je medijima poslao anonimni izvor iz HDZ-a.

- Nemam takvih saznanja iako je to teoretski moguće izvesti. Kao kandidat insistiram da svaki izaslanik ima pravo na privatnost prilikom glasovanja pa tko bude bolji neka pobijedi. Izbori treba da se provedu kao i kod lokalnih ili parlamentarnih izbora, rekao je Šarić.

Slično razmišlja i Beljo koji također insistira na pravilno provedenim izborima.

- Svaki od izaslanika ima pravo da bira po osobnom nahođenju. Očekujem u interesu stranke da sve prođe u duhu demokracije. Tijekom glasovanja izaslanicima treba biti omogućena privatnost i da mogu glasovati bez ikakvog nadzora ili sugeriranja, rekao je Beljo.

Kandidat za predsjednika iz Vinkovaca Dražen Milinković kaže kako je iznenađen s takvim pričama koje, kako tvrdi, nemaju nikakvog osnova.

- Sva trojica smo obišli salu gdje će se održati izbori, upoznali se s pravilima i propozicijama tako da nema nikakvog razloga za strah. Sva trojica se bavimo politikom, a tijekom kampanje niti jedna teška riječ nije upućena. Kako god izbori prođu u ponedjeljak nastavljamo dalje zajedno raditi, rekao je Milinković.

Pravo glasanja na izborima za predsjednika županijskog HDZ-a ima 341 izaslanik izabranih ispred općinskih i gradskih organizacija. Za pobjedu u prvom krugu potreban je 171 glas tako da je gotovo izvjesno odluka o predsjedniku županijske organizacije HDZ-a biti donesena u drugom krugu koji se održava istoga dana.

Komentara 6

MA
marionete
17:31 12.05.2016.

pitam se tko je anonimac . mora biti netko poznat

Avatar juricamesko
juricamesko
20:29 12.05.2016.

anonimni izvor iz Hdz.imate li baš išta pametnije napisati.a tko kaže da to nije anonimni izvor iz Sdp.

PE
pessimus
16:58 12.05.2016.

ne treba se bojati nepravilnosti. hdz-u nisu imanentne nepravilnosti. nepravilnosi i hdz jednostavno ne smiju biti u jednoj rečenici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije