Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Sutra i 10 stupnjeva hladnije, pad temperature donijet će i snijeg

Snijeg u Osijeku
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/2
13.04.2020.
u 23:24

Od srijede do subote ponovno stabilnije, mirnije, sunčanije i danju sve toplije, ali će jutra sredinom tjedna biti razmjerno hladna, u većini unutrašnjosti uz mogućnost jutarnjeg mraza

Nakon iznadprosječno toplog vremena, sutra nam slijedi promjena. Najavljuje to u prognozi meteorolog Zoran Vakula te otkriva kako će osim kiša ponegdje pasti i snijeg.

Temperatura zraka za razliku od danas bit će niža i za 10 stupnjeva Celzijevih, a bit će munja i grmljavine te mjestimice i olujno nevrijeme s tučom.

Južinu će zamijeniti umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, gdjekad na udare vjerojatno i olujan, a na Jadranu još jača bura - već prijepodne na sjevernom dijelu, do navečer i na jugu.

Od srijede do subote ponovno stabilnije, mirnije, sunčanije i danju sve toplije, ali će jutra sredinom tjedna biti razmjerno hladna, u većini unutrašnjosti uz mogućnost jutarnjeg mraza. U nedjelju, te posebice u sljedećem tjednu, povećava se vjerojatnost oblačnijeg vremena, uz povremenu kišu, najavljuje Vakula za HRT.

Na istoku Hrvatske najviša dnevna temperatura će sutra biti od 10 do 12 °C, a prijepodne moguća je kiša. U noći i prijepodne u središnjoj Hrvatskoj prolazno naoblačenje, u početku s kišom, a uz osjetan pad temperature zraka moguća je i susnježica i snijeg. Puhat će povremeno jak sjeverni vjetar. U zapadnim krajevima u noći i prijepodne većinom oblačno, uz obalu s kišom, a u gorju susnježicom i snijegom, pri čemu je ponegdje moguće i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.  U Dalmaciji promjenljivo oblačno povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom prijepodne i sredinom dana.

– Od srijede do petka u unutrašnjosti pretežno sunčano uz porast dnevne temperature zraka, ali će jutra u srijedu i četvrtak biti hladna, ponegdje sa slabim mrazom – prognozira pak mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije