Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sutlić: Neću dati ostavku, slabijeg čovjeka ovo bi uništilo; ja nastavljam

hrt
Saša Zinaja
21.10.2009.
u 14:05

Na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je i da ne namjerava odstupiti s mjesta prvog čovjeka javne televizije.

Moram jasno i glasno reći da su klevete vezane uz moju tobožnju izjavu o kolegici Ivani Dragičević-Veličković potpuna i notorna laž. Svi koji me poznaju znaju da to nije moj stil, rječnik niti moj svjetonazor. Žao mi je kolegice i njezine obitelji koja je druga žrtva ove zavjere. Pitam se jesu li njezini kolege vodili računa o tomu da su svojim postupkom izravno povrijedili njezin ugled i dostojanstvo - kazao je ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić osvrćući se na aferu koja je u medijima izbila zbog navoda da je novinarku Dragičević-Veličković nazvao "četničkom kurvetinom".

Na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je i da ne namjerava odstupiti s mjesta prvog čovjeka javne televizije. Jučer je, kaže, podnio tužbu zbog teške klevete protiv četvero novinara koji ga optužuju.

- Možda bi se netko slabiji u ovom trenutku slomio i povukao. Ali ovo meni daje dodatni motiv da pošteno i profesionalno nastavim raditi ovaj teški posao - rekao je Sutlić.

- Jedina je istina  da sam sugerirao da kolegica Dragičević-Veličković ne nastupi u humanitarnoj akciji HRT-a jer je petnaestak dana ranije bila disciplinski kažnjena, na temelju nalaza etičkog povjerenstva, jer je svojim postupkom nanijela štetu ugledu HRT-u i svojim kolegama. Unatoč tome urednici emisije odlučili su drukčije i ona je nastupila, što sam ocijenio namjernim omalovažavanjem vodstva HRT-a - rekao je Sutlić.

Dodao je kako smatra da je pravi zločin da četvero novinara, čija je dužnost izvještavati javnost, pravodobno i istinito 20 mjeseci uskraćuje informaciju javnosti da HRT vodi navodni šovinist. Ravnatelj HTV-a Blago Markota rekao je kako je protiv četvero novinara u ponedjeljak pokrenut stegovni postupak. Ako se njihove optužbe na račun Vanje Sutlića pokažu neistinitima, krajnja posljedica mogla bi biti izvanredni otkaz.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić osvrnuo se i na medijske navode kako je u utorak htio gostovati u Dnevniku, te je rekao da nije on bio taj koji je izrazio želju pojaviti se u središnjoj informativnoj emisiji, nego ga je pozvala glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić.

Ključne riječi

Komentara 13

GE
gerosimo
15:07 21.10.2009.

\" Ali ovo meni daje dodatni motiv da posteno i profesionalno nastavim raditi ovaj teski posao-rekao je Sutlic\", pogotovo kada na kraju njeseca moram da podignem 24 000 kuna. Pa zar vi mislite da cu se ja odreci tih para pa honorara, donacija i benificija, pa to moze samo budala da si dopusti-rekao je Sutlic i pocrvenio od stida ispod jezika. Svi lazu samo Sutlic govori istinu, a ne bi me ni cudilo da i on uskoro izvjesi ustasku zastavu na svoju kucu kao i Hloverka sa HTV-a pa da kaze kako su nestasni navijaci Dinama to ucinili, da ne bude samo Torcida losa.

BU
bucko
15:30 21.10.2009.

Najbolje da večeras njegova pajdašica Hlo napravi otvoreno o toj temi i obrani svog generala. Jer ako če letjeti on, letjeti če i ona, što bi več davno trebali uraditi na ovoj njihovoj kratkovidnici.

RO
RobyRoby
14:13 21.10.2009.

a postoje detektori lazi u policiji, svi u MUP i rjesit ko je laga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije