Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Sutkinju terete da je primila 30.700 kuna mita

čekić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
26.04.2017.
u 15:18

Prema optužnici, Antonija Božina tereti se da je od početka veljače 2016. do 3. studenog 2016. radeći na predmetima stranka Gordane Alavanje poduzimala sve radnje potrebne da se ti predmeti riješe

USKOK je podigao optužnicu protiv Antonije Božine, sutkinje Stalne službe u Benkovcu zadarskog Općinskog suda, koju tereti za zloporabu položaja i primanje mita. Istom optužnicom obuhvaćena je i Gordana Alavanja, vlasnica agencije za nekretnine, koju se tereti za davanje mita.

Prema optužnici, Antonija Božina tereti se da je od početka veljače 2016. do 3. studenog 2016. radeći na predmetima stranka Gordane Alavanje poduzimala sve radnje potrebne da se ti predmeti riješe. To je učinila, tvrdi USKOK, sukladno ranijem dogovoru s Gordanom Alavanjom, a kako bi se ti predmeti što brže riješili sutkinji je bila obećana novčana nagrada.

Sutkinja je optužena da je tako postupila u najmanje 17 predmeta u kojima je sačinjavala tužbe radi utvrđivanja prava vlasništva, a stranke koje su pred nju dolazile znale su koja će im pitanja biti postavljena te su dobile i upute kako da odgovore. Nakon toga sutkinja je donosila odluke koje su se poklapale sa željama Gordane Alavanje, a ona joj je, tvrdi se u optužnici, za te usluge platila najmanje 30.700 kuna i 200 eura.

>> Uhićene nagrađivana sutkinja i šefica agencije za nekretnine

>> Borba protiv korupcije ne smije biti kompromitirana dugotrajnim sudskim procesima

Komentara 1

NE
nevjerujženikojalaže
18:39 26.04.2017.

tako jeftino..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije