Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO ISPRED SABORA

Susret Plenkovića i Tomaševića ispred Sabora uz glasne zvižduke

Zagreb: Prosvjednici izviždali premijera Plenkovića na izlasku iz Sabora
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
18.05.2020.
u 11:27

Zagrebačka oporba, koja je noć provela ispred zgrade Sabora prosvjedujući protiv njegova raspuštanja prije donošenja zakona o obnovi Zagreba, dočekala je u ponedjeljak ujutro premijera i druge zastupnike zvižducima te povicima "Hoćemo zakon” i "Bandić i HDZ – dosta je trgovine”.

Zvižduci i povici "Zašto bježite? Bandiću, HDZ, dosta je trgovine" dočekali su premijera Andreja Plenkovića pri kratkom susretu s gradskim zastupnikom Tomislavom Tomaševićem po izlasku iz Sabora, gdje se danas odlučuje o raspuštanju Sabora. 

Zagrebačka oporba, koja je noć provela ispred zgrade Sabora prosvjedujući protiv njegova raspuštanja prije donošenja zakona o obnovi Zagreba, dočekala je u ponedjeljak ujutro i druge zastupnike također zvižducima te povicima "Hoćemo zakon” i "Bandić i HDZ – dosta je trgovine”.

Predstavnici stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nove ljevice, ORaH-a, Radničke fronte i Za grad te njihovi simpatizeri od zastupnika traže da se završi javna rasprava o Zakonu o obnovi Zagreba koja je počela u petak te da se nakon toga zakon usvoji i tek tada da se raspusti Sabor.

VIDEO Prosvjednici izviždali premijera Plenkovića na izlasku iz Sabora

Zagrebački gradski zastupnik i predsjednik stranke Zagreb je naš! Tomislav Tomašević rekao je da je noć protekla mirno i da su građani donosili fotografije zgrada razrušenih u potresu koje jutros pokazuju zastupnicima na ulasku u Sabor.

Tomašević tvrdi da su vladajući imali dovoljno vremena da donesu zakon, usuglase ga sa strukom i otvore javnu raspravu te da je zakon o obnovi Zagreba mogao danas biti izglasan.

"Zakon lex Agrokor donesen je u tri tjedna, a ovo nisu mogli ni u dva mjeseca”, poručuje.

Zakon se ne donosi zbog političke trgovine Bandića i HDZ-a

Razlog zašto do toga nije došlo Tomašević vidi u trgovini između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a u Zagrebu.

Ako se raspusti Sabor, zakon može biti usvojen tek u rujnu ili listopadu, a građani su dotad ostavljeni na cjedilu, istaknuo je, ustvrdivši da je vladajućoj stranci važnije dobiti nekoliko mandata više od građana stradalih u potresu.

VIDEO Prosvjed ispred Sabora

"Htjeli smo poručiti da ostajemo ovdje kao što želimo da oni ostanu ovdje i odrade posao do kraja", zaključio je.

Ako se zna da je 26 tisuća ljudi prijavilo štetu od potres, onda je ovo poraz za ovaj saziv Sabora, ocijenila je Rada Borić iz Nove ljevice.

Komentara 10

Avatar manjejeviše
manjejeviše
11:35 18.05.2020.

Čime se bavi ovaj Tomašević ??

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
11:55 18.05.2020.

Jesu li ovi iz Nove ljevice, Radnicke fronte itd. uzeli slobodan dan u ponedjeljak ujutro ili?

DO
Domumom
11:38 18.05.2020.

. Oteto prokleto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije