Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
japan

Susret Jandrokovića i japanskog premijera Abea: Uspostavili prijateljske političke odnose

Gordan Jandroković službeni posjet Japanu započeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom
Foto: Hrvatski sabor
1/4
03.06.2019.
u 10:00

Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, istaknuli su nekoliko dobrih primjera i naglasili zajedničku želju za njezinim daljnjim osnaživanjem.

Službeni posjet Japanu predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković započeo je sastankom s japanskim premijerom Shinzom Abeom. Tijekom sastanka predsjednik Jandroković i premijer Abe ocijenili su političke odnose vrlo dobrima i prijateljskima te pozdravili uspostavljeni politički dijalog na svim razinama, a posebno na onoj parlamentarnoj.

Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, istaknuli su nekoliko dobrih primjera i naglasili zajedničku želju za njezinim daljnjim osnaživanjem. Sugovornici su posebno izdvojili kao pozitivne primjere japanskih ulaganja u Hrvatskoj tvrtke Kali tuna i Yazaki, a predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je japanske ulagače da slijede njihov primjer te istaknuo da su dobrodošli u Hrvatsku. 

Premijer Abe spomenuo je Olimpijske igre 2020. u Tokyju, gdje se očekuje veliki broj hrvatskih sportaša, što će biti odlična prilika za daljnju promociju Hrvatske i njezinog turizma te će pridonijeti većem rastu posjeta japanskih turista Hrvatskoj.  

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i premijer Abe razgovarali su i o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom te zaključili da će to također biti dobar okvir za bilateralnu, kao i daljnju suradnju EU-a s Japanom.

Zaključno, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je japanskog premijera Shinzua Abea u posjet Hrvatskoj.

Komentara 8

Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:28 03.06.2019.

njonjo nije stigao kod krojača da mu skrati hlače ... izgleda kao da je uzeo odijelo od starijeg brata...

SA
samojakonemapredaje
10:09 03.06.2019.

mislim da ce jandrokovicev posjet biti dobra prilika da se izlobira posjet japanske delegacije hrvatskoj, a to znaci privlacenje daljnjih investicija, jacanje suradnje, mozda naglasak treba staviti na turisticku suradnju. sve u svemu uspjesan potez predsjednika sabora.

MO
morskilav
10:25 03.06.2019.

Kako je lijepo čitati ove PR komentare i hvalospjeve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije