Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Suspendirana prodaja dionica dviju talijanskih banaka

import
01.10.2008.
u 14:09

RIM – Talijanske banke su u krizi i prodaja dionica banaka Unicredit i Intesa SanPaolo na talijanskoj burzi u Milanu suspendirana je u srijedu zbog prevelikog pada vrijednosti. Trasakcija s dionicama banaka Unicredit (teorijski predviđeni pad do minus 8%) i Intesa SanPaolo (teorijski minus 6,3%) je suspendirana.

Izabrani upravitelj Unicredita Alessandro Profumo je priopćio u srijedu kako unatoč poduzetim mjerama za poboljšanje stanja banke, pad vrijednosti dionica na burzi nije zaustavljen. Banka je, na osnovu odluke upravnog odbora, usvojila projekt prebacivanja dijela vlastitog bogatstva nekretnina u zatvoreni fond nekretnina.
Vijesti o mogućoj ostavci Alessandra Profuma su opovrgnute.

Unicredit je jedna od najvećih europskih banaka, koja djeluje u mnogim zemljema, a i Zagrebačka banka je u toj banci. Profumo je izjavio kako banka ima likvidnog novca, te kako njezina sudbina nije u opasnosti. Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u srijedu kako će vlada učiniti sve za zaštitu talijanskih banana i kako Talijani ne smiju izgubiti ni jedan euro.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije