Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNA EMISIJA

Šuška se o rastu povijesno niskih ključnih kamata središnjih banaka. Što bi to značilo za ekonomiju?

Foto: VL
16.04.2021.
u 10:57

Prilog o problemima s dostavom možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

Unatoč problemima s dostavom, međunarodna trgovina nije stala.

Ona drži sve šavove globalne ekonomije, no oni bi lako mogli popucati ako kamate počnu rasti. A sve se češće šuška o rastu gotovo cijelo desetljeće povijesno niskih ključnih kamata središnjih banaka. Što bi to značilo za ekonomiju?   

Prilog o problemima s dostavom možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

 
Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
13:09 16.04.2021.

pa te povijesno niske kamate su ionak plod državnih intervencija, koju daju samo kratkoročni efekt, stabilizacije za vrijeme jednog ili dva politička mandata. to znamo. bankama se dao novac iz zraka, bez ikakve vrijednosti, one su to pumpale u burze, kupovalo se i prodavalo, indexi dizali, ali i najokorjeliji pijanac se jednom otrijezni. ili umre. u svakom slučaju, posljedice su razorne. ovo se čeka već jedno vrijeme. 1% veće kamate znače par milijardi godišnje više za vratiti dug... kome? bankama. znate, onima istima kojima ste davali novac badava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije