Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privedena

Susjedi piromanke: Nije bila u zatvoru ni hospitalizirana, a mi je nismo kazneno gonili

Privođenje osumnjičene za podmetanje požara
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
29.07.2019.
u 14:39

Prije dvije godine policiji je govorila: "Gle kako nam netko pali, tu netko dolazi iz nekog drugog mista i sigurno je ljubomoran na nas", prisjetila se susjeda

Novinari Večernjeg lista bili su u mjestu odakle je ženska osoba osumnjičena za paljenje velikog požara u kojem je vatra progutala oko 900 hektara šume i niskog raslinja i zbog kojeg je cijelo šibensko područje strahovalo od najgoreg.

U kući osumnjičene 53-godišnjakinje zatekli smo samo majstore, osobu koja se predstavila kao Aladin i koja nas je naposljetku za informaciju tražila 200 eura.

Nešto dalje razgovarali smo s prvim rođakom supruga 53-godišnjakinje osumnjičene za podmetanje požara, a koji nam je rekao da je prije dvije godine bila uhićena zbog podmetanja požara na svojoj, njegovoj i susjednoj parceli.

– Tada je danima i noćima gorjelo i to svaki put kad bi otišla policija. Bio sam u strahu zbog brodova koje tu imam i stalno sam stražario, a zbog stalnih požara susjed je čak ugradio i videonadzor. Kada je otkriveno da to ona pali, svi smo se šokirali. Ne sjećam se je li možda bila na sudu neubrojiva i je li bila u zatvoru više od vremena provedenog tijekom istrage. Znam da nije bila hospitalizirana u bolnici već je dobila, mislim, samo šest mjeseci javljanja psihijatru po potrebi – rekao nam je 57-godišnji susjed i rođak supruga osumnjičene dodajući kako je on bio odustao od kaznenog gonjenja, ali ne zna je li zbog toga ili zbog neubrojivosti prošla bez kazne.

VIDEO Ovo je lokacija gdje je požar bio podmetnut

– Samo sam je jednom pitao zašto je to napravila, a ona mi je rekla kako joj je bilo dosta svega, da se htjela maknuti od svega i da joj je bilo bolje biti u zatvoru nego ostati kod kuće – rekao nam je susjed.

Razgovarali smo i s 35-godišnjakinjom koja nam je rekla da je i prije desetak dana gorjelo u Dubravi, a da je najnoviji požar prestravio i nju i cijelo mjesto koje je do posljednjeg trenutka strahovalo da će im izgorjeti kuće i da su u životnoj opasnosti.

– Ne znam je li to opet ona, ali onda prije dvije godine sjećam se da smo s policajcima tražili piromana oko kuće. Ona je tada govorila: "Gle, kako nam netko pali, tu netko dolazi iz nekog drugog mista i sigurno je ljubomoran na nas..." – rekla nam je ova 35-godišnjakinja.

Najnoviji požar koji je zgrozio cijelo šibensko područje planuo je samo tristotinjak metara od kuće 53-godišnjakinje osumnjičene za paljevinu.

– Čuo sam da je prošli požar prije dvije godine palila benzinom i natopljenom krpom koju je navodno palila upaljačem. Kako je sada palila ne znam, samo znam da je mjesto gdje je gorjelo u blizini njene kuće, ali i radnog mjesta na naplatnim kućicama i nije mi jasno kako je nije bilo strah za sve nas koji smo cijelu noć bježali iz svojih kuća strahujući za goli život i imovinu – rekao nam je još jedan mještanin Dubrave pokraj Šibenika.

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar Grunf
Grunf
15:31 29.07.2019.

u zatvor s njom i s vještakom koji je garantirao za nju i to ih optužiti za terorizam

KA
kajinx
15:28 29.07.2019.

Nema imena, sigurno je maloljetnica!

PR
prajdali100
15:08 29.07.2019.

Sada će naši vrli mediji i prekrasno pravosuđe od nje napraviti bolesnu,neubrojivu osobu,siroticu sa teškim djetinjstvom,zlostavljanu djevojčicu,a ona ustvari duša od čoveka,dobrica jedna, eto što joj bi.... Ima za nju lijek ali neću o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije