Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORILI SUSJEDI

Detalji o napadaču iz Pakraca: Zašto je bacio bombu na HEP-ovce? Čujte, bio je težak čovjek...

Na radnike HEP-a bacio bombu nakon što su mu došli isključiti struju
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
27.01.2021.
u 20:55

Životno ugroženi djelatnik HEP-a hitno je transportiran na Rebro u Zagrebu

Strašan zločin dogodio se danas u Pakracu. Trojica zaposlenika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina ozlijeđena su nakon što je oko 9.15 sati ujutro jedan Pakračanin na njih bacio bombu. Detonacija je odjeknula cijelim susjedstvom, a na mjesto događaja odmah su stigle policija i hitna pomoć.

Dvojica teško ozlijeđenih muškaraca vozilom hitne pomoći prevezena su u pakračku Opću bolnicu gdje se liječnici bore za njihove živote. Kako smo neslužbeno doznali, 71-godišnji M. A. na njih je bacio bombu jer su mu došli isključiti struju.

Policija je osigurala šire područje oko mjesta događaja jer se muškarac nakon svega zatvorio u kuću. No, kako smo doznali u policiji, on je u međuvremenu uhićen i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

– U Ulici Jana Žiške muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu djelatnika HEP-a. Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac u dobi od 53 godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća. Vezano za navedeno uhićen je 71-godišnjak i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje – izvijestila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

27.01.2021., Pakrac - Muskarac (71) bacio je bombu na tri radnika HEP-a koji su mu, navodno, došli iskljuciti struju. Dvojica su ozlijedjena i u bolnici, a treci radnik nije ozlijedjen. Photo: Antonio Pejsa/PIXSELL
Foto: Antonio Pejsa/PIXSELL

Trojica teško ozlijeđena

Iz pakračke bolnice potvrdili su kako su u prijepodnevnim satima zaprimili tri muška pacijenta u dobi od 52, 53 i 55 godina. Dvojica od njih zadobila su teške tjelesne ozljede. Jednom radniku teško su stradali glava i trbuh i njegovo je stanje izuzetno ozbiljno.

– Jedan pacijent ima višestruke rane od šrapnela po cijelom tijelu, ali je stabilno, drugi ima ranu od šrapnela na abdomenu i također je stabilno, dok treći pacijent ima višestruke tjelesne ozljede i životno je ugrožen – izjavila je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major. Kako smo doznali, životno ugroženi djelatnik HEP-a hitno je transportiran u Zagreb, a bolnička skrb bit će mu pružena na Rebru.

Pakračani su zgroženi nemilim događajem, ne sjećaju se kada su kada se nešto slično dogodilo u njihovu gradu. Iako nema fasadu, kuća u kojoj živi 71-godišnjak uređena je katnica i na prvi pogled ne može se zaključiti da je vlasnik lošijeg materijalnog stanja. Susjedi s kojima smo razgovarali bili su neugodno iznenađeni napadom na radnike jer vlasnika poznaju kao mirnog i miroljubivog čovjeka. Neki su ga, doduše, opisali kao osobu malo teže naravi, ali nikada nisu s njim imali nikakvih problema i nije im ni na kraj pameti da bi mogao napraviti tako nešto. Kazali su da muškarac živi sam jer mu je supruga prije dvije godine umrla. Djeca i brat mu navodno žive u inozemstvu. Jedan od susjeda rekao nam je kako je upravo došao u dvorišnu prostoriju nahraniti domaće životinje kad je začuo nekakvu eksploziju.

– Prije toga vidio sam da su došli radnici HEP-a pa sam u prvi mah pomislio kako su možda nešto radili pa da je kod njih nešto eksplodiralo. Međutim, kada sam izašao iz šupe, vidio sam da je u pitanju nešto drugo i da ima ozlijeđenih – kazao nam je susjed.

U HEP-u zgroženi

O napadu se oglasila i Hrvatska elektroprivreda, iz koje su izvijestili da su tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuta eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

– Uprave HEP-a d.d. i HEPODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika – priopćio je HEP.

Iz sindikata HEP-a poručili su kako su i prije doživljavali verbalne, pa i fizičke napade na radnike, ali nikada nisu imali slučaj da je netko na njih bacio eksplozivnu napravu.

Ključne riječi

Komentara 135

Avatar Reconquista
Reconquista
21:05 27.01.2021.

Šta mu ne pišete ime, Milorad Aksentić, pripadnik Srpske vojske krajine. Onom malom ste odmah objavili ime i prezime kad je Hrvat.

DA
damascus
21:07 27.01.2021.

Kako cenzuriran i netočan članak. Djeca i brat mu žive u Srbiji (pa recite to) a ne kako žive u inozemstvu, susjedi kažu da je bio težak, a vi pišete miran čovjek, a najvažnije je ipak da je bio pripadnikik terorističkih postrojbi tzv. Republike srpske krajine. I od tuda i boimba. A zašto su djeca i brat u Srbiji, zna se , pobjegli od pravosuđa. Koga Večernji informira, naivne čitattelje. Pa ima i drugih medija koji su sve to objavili, precizno i točno.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
21:10 27.01.2021.

Abolirani srpski terorist, pripadnik SVK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije