Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTAO KOD UMAGA

Surfer koji je satima plivao do Italije: 'Svašta mi je prolazilo kroz glavu'

Windsurfer/Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
31.10.2018.
u 21:29

Čitavu je noć, i kroz utorak trajalo traganje, a onda se desio priželjkivani završetak drame.

Priča o slovenskom windsurferu koji je nestao prilikom olujnog juga u vodama kraj umaške Punte puni stupce u novinama. Goran Jablanov uspio je doplivati na obalu kraj talijanskog gradića Sistiana udaljenog 20 kilometara od Trsta.

Oliver Bilman iz Umaga prvi je doznao za tu radosnu vijest.

- Uobičajeno je da se kolege windsurferi u otežanim  vremenskim uvjetima i nezgodama na moru prvo obrate meni za pružanje pomoći na moru nakon čega se odmah otisnem gliserom u akciju. Tako je bilo i u ponedjeljak u sumrak. Ustvrdili smo u tom trenutku na terenu da je dvoje ljudi ostalo zarobljeno među visokim valovima i olujnim udarima vjetra koji je puhao na mahove i 100 kilometra na sat - rekao je Bilman za Glas Istre.

Kazao je kako je Jablanov od jutarnjih sati bio na moru.

- U kasnim poslijepodnevnim satima, dok je zasigurno već bio umoran i iscrpljen pukao mu je jarbol. Kolege su mu pritekle u pomoć, ali on ih je odbio. Tvrdili su da nije pokazivao tragove nervoze ili panike, pa su krenuli spašavati sebe. No on se nije domogao kopna. Čitavu je noć, i kroz utorak trajalo traganje, a onda se desio priželjkivani završetak drame. Jablanov se sam domogao obale. Iscrpljen i pothlađen ali živ - govori Bilman.

Dodao je kako je Jablanov fizički jak i iskusan te tehnički spreman. Uz to je i profesor kineziologije.

- Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Prvo o čemu se razmišlja je kako sad to riješiti. Prva stvar koja mi je pala na pamet - je li ovo trenutak da ostavim dasku i pokušam samo plivajući do obale - rekao je Goran Jablanov za Novu TV.

Pogledajte i video: Nevrijeme u Dubrovniku

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Idler 3
Idler 3
21:45 31.10.2018.

Bogek moj dragi pa Sistiana je još debelo iza Trsta !!!

KI
kizz1
07:07 01.11.2018.

plivao je haha...more ga izbacilo

DU
Deleted user
22:07 31.10.2018.

Kako moze netko biti blokiran (nema pristup svome bankovnom kontu), a da ne zna. Ako je blokiran valjda dobiva neku bankovnu obavijest. Ili je sve to neka zlonamjerna „igra“.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije