Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BREXIT

Poruka iz EU: Dragi Johnsone, hvalisavim govorima i nasilništvom nećete promijeniti stav EU-a

Foto: Malte Ossowski/DPA/PIXSELL
26.07.2019.
u 10:29

"Dragi Borise Johnson: ni hvalisavi govori ni nasilništvo neće nas natjerati da odustanemo od vrijednosti EU-a i jedinstva", poručio je Roettgen.

Europska unija neće zbog nasilništva kompromitirati svoje vrijednosti, poručio je u petak novom britanskom premijeru Borisu Johnsonu čelnik vanjskopolitičkog odbora Bundestaga i bliski suradnik kancelarke Angele Merkel, Norbert Roettgen.

Johnson je u srijedu, na ulasku u Downing street 10, preuzimajući dužnost rekao da će ispregovarati novi sporazum s EU-om te je zaprijetio da će, ako EU to odbije, izvesti Veliku Britaniju iz EU-a 31. listopada bez sporazuma o uređenju budućih odnosa.

"Dragi Borise Johnson: ni hvalisavi govori ni nasilništvo neće nas natjerati da odustanemo od vrijednosti EU-a i jedinstva", napisao je na Twitteru Roettgen, predsjednik Odbora za vanjske poslove Bundestaga.

"Umjesto toga ostat ćemo razboriti", napisao je Roettgen.

"Žalosno, riječima i dijelima - imenovao je vladu brexitera - Johnson ne dopire do zemlje i kontinenta", dodao je.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u četvrtak navečer u telefonskom razgovoru Johnsonu da je sporazum sklopljen s Theresom May u studenome najbolja i jedina ponuda Europske unije, rekla je glasnogovornica EU-a.

Komentara 27

TE
TEUTA
11:48 26.07.2019.

Europska Unija da, ali ne Afrikanizacija Europe

MM
Marko_M
11:39 26.07.2019.

Nece ni EU nista promijeniti u vlastitoj propasti u koju tone svaki dan sve vise.

NE
Nepokolebljiv
16:54 26.07.2019.

Za sada se junaci klonovi plenkovicicici junace jer Boris jos nije zapljeskao rukama i podviknuo bau - bau ili zatoptao nodama o tlo ali kada to ucini svi ti mali birokraticicici ce pobjeci trazeci spas pod suknjama Merkelice i Macronove "bake"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije