Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Supružnici ubili dva psa, ali neće odgovarati - odvjetništvo kaže da su se branili od napada

Ilustracija
Foto: GettyImages
1/2
13.12.2019.
u 11:00

Iako je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska utvrdila činjenice o prijavljenom ubojstvu psa koji je izgrizao tri janjeta, ODO Bjelovar nakon izvida donosi odluku da nije riječ o kaznenom djelu

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je odluku da supružnici iz Općine Đulovac, koji su u srpnju usmrtili dva psa, neće zbog toga i kazneno odgovarati.

– Povodom posebnog izvješća Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a nakon provedenih izvida, utvrđeno je kako su pse usmrtili supružnici E. U. i M. U. Međutim, nije utvrđeno da bi postupanjem navedenih osoba bila ostvarena obilježja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz članka 205. stavka 1. Kaznenog zakona. Utvrđeno je kako je do usmrćivanja dva pasa lutalice došlo u svrhu obrane od njihovog napada – stoji u odgovoru ODO-a Bjelovar.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska utvrdila je kako su 14. i 26. srpnja ubijena dva psa, znalo se i tko su počinitelji. O svim činjenicama i okolnostima izvijestili su ODO u Bjelovaru. Utvrdili su na koji način, zbog čega i tko je usmrtio dva psa. Jedna od osoba sama je dojavila policiji da je u staji usmrtio psa nepoznata vlasnika nakon što mu je izgrizao tri janjeta, a janjci su uginuli od posljedica ugriza. U veterinarskoj ambulanti počinitelj je rekao da je psa ubio vilama, o čemu je pisao i Večernji list. No, nakon što je Odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće PU Bjelovarsko-bilogorske, PP Daruvar, trajali su izvidi radi utvrđivanja relevantnih činjenica.

Koje su to relevantne činjenice utvrđivali nakon što je policija već sve utvrdila te na koji način su ih utvrđivali nismo doznali. Postoje li svjedoci koji su potvrdili da su se supružnici branili od napada psa, ili su počinitelji ujedno i svjedoci? Ako su se branili od napada, jesu li imali ozljede i jesu li tražili liječničku pomoć? Riječ je o psima nepoznata vlasnika pa se ne zna ni jesu li cijepljeni. Ili je možda riječ o 'relevantnim činjenicama' koje su dovoljne da od kazne ne bude ništa.

 

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
11:51 13.12.2019.

Jedan od pasa je uočen u staji kako grize janjce. Vlasnik janjaca mu je zapovijedio neka položi oružje (zube), ali pas se oglušio na tu zapovijed i nastavio napad na janjce. Čak štoviše, uputio je prijeteći pogled i režanje prema ovlaštenoj osobi (vlasniku janjaca), na što mu je ovaj drugi put zapovijedio da prekine napad. Konačno, vlasnik je bio prisiljen upotrijebiti silu, s obzirom da naoružani pas nije reagirao na njegove zapovijedi. Posljedica ovog bezumnog terorističkog čina je tri stradala janjca i neutralizirani napadač. Zaista ne razumijem što bi tu uopće moglo biti sporno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije