Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI POSAO

Supruge britanskih čelnika sve dublje u predizbornoj kampanji

Samantha i David Cameron
reuters
15.03.2010.
u 10:21

Uspješna poslovna žena i majka Samantha Cameron tajno je oružje torijevaca, koji i po pitanju bračnih drugova žele parirati svome glavnom konkurentu Gordonu Brownu, čija supruga Sara uživa simpatije mnogih birača.

Britanski listovi pokrenuli su pitanje koliko se supruge stranačkih čelnika trebaju miješati u predizbornu kampanju. To je pitanje, prenosi BBC, naročito dobilo na aktualnosti uoči sinoćnjeg prvog televizijskog nastupa Samanthe Cameron, supruge čelnika Konzervativne stranke, čiji je uspjeh na predstojećim općim izborima sve neizvjesniji.

Uspješna poslovna žena i majka Samantha Cameron tajno je oružje torijevaca, koji i po pitanju bračnih drugova žele parirati svom glavnom konkurentu Gordonu Brownu, čija supruga Sara uživa simpatije mnogih birača.

Samanthin je zadatak demantirati uvriježeno mišljenje da ona i njezin muž, kao pripadnici više klase, uživaju privilegije i ne razumiju probleme običnih Britanaca.

Osim toga, sve je aktualniji i čelnik treće glavne stranke, Liberalnih demokrata Nick Clegg, čiji imidž obiteljskog čovjeka, zajedno s izgledima da će izbori biti vrlo tijesni i da niti jedna od dvije glavne stranke neće osvojiti većinu, predviđaju mogući uspješan ishod za "žutu" stranku. Clegg se odbija izjasniti kojoj će se strani, u tom slučaju, prikloniti.

Usred rasprave je li nastup supruga ukusan i potkopava li njihovo dostojanstvo, Sunday telegraph primjećuje da je Cleggovoj vrlo dostojanstvenoj i rezerviranoj supruzi Miriam Gonzales Durantez, koja je inače Španjolka, pripalo zastupati ovu tradicionalnu britansku osobinu.

Independent prati ovu temu pod naslovom "Majka svih izbora", primjećujući da se sve tri stranke naročito trude pridobiti ženske glasove, uz pomoć obećanja o poboljšavanju uvjeta rada zaposlenih majki - u vidu fleksibilnog radnog vremena - i pita se je li riječ o istinskoj brizi ili ciničnom pridobivanju glasova

Ključne riječi

Komentara 3

LO
Londoncanin
13:11 15.03.2010.

Tesko je reci ko je neatraktivniji, dosadniji i bezvezniji, politicari ili njihove zene. Nikoga nije briga ocel pobjedit ovi ili oni, nema tu puno razlike. Sreca pa ovdje u Britaniji politika gotovo nikoga niti ne zanima. Osim toga, smatra se nepristojnim pricati o politica u drustvu!

JA
jankoprekobrda
16:22 15.03.2010.

Londoncanin je napisao/la: . . . Osim toga, smatra se nepristojnim pricati o politica u drustvu! Hm hm, u kojim se krugovima gospodin krece, pitanje je sad??? Ja imam suprotna iskustva a uopce nisam u kontaktu sa doseljenicima.

Avatar DonLon
DonLon
07:31 16.03.2010.

Jedno od najvaznijih pravila ponasanja u Velikoj Britaniji koje treba zapamtiti je kako se o politici i religiji u pravilu ne prica u drustvu. Na primjer, potpuno je neprihvatljivo javno iznositi svoja misljenja i/ili uvjerenja na poslu. U redu jee razgovarati opcenito, recimo gdje se ide na glasanje, kada se ide itd. Ja nikada nisam nikome govorio za koga glasam, jedino sam u vise navrata govorio (uglavnom) mladjim kolegama kako je potrebno izaci na glasanje i dati svoj glas, jer je svaki glas vazan. Naravno, na sastancima u klubovima glasaca neke partije stvari su drugacije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije