Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23-GODIŠNJAK

Supruga zaraženog Hrvata: 'Da je više ljudi odgovorno kao on bilo bi nam svima bolje'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.03.2020.
u 15:39

Mladić je radio u jednom hotelu u Italiji, te je javio supruzi kako mora napustiti državu.

„Nama je bilo u cilju da prvenstveno druge ljude i nas kao obitelj ne dovedemo u opasnost. Nitko nije priželjkivao ovakvu situaciju, ali da je više takvih poput nas možda bi nam svima bilo bolje i ne bi se stvarala tolika panika među ljudima“ – rekla nam je supruga 23-godišnjeg Petrinjca, kojem je u četvrtak  popodne dijagnosticiran COVID-19 virus.

1/16

Mladić je radio u jednom hotelu u Italiji, te je javio supruzi kako mora napustiti državu, jer je takve upute dobio. Supruga je, obizirom na okolnosti u Italiji, u utorak kontaktirala Zavod za javno zdravstvo u Sisku i dobila upute da, kada dođe, bude u samoizolaciji jer nema simptoma. No u srijedu je suprug počeo kašljati što je i javio supruzi.

„Dobili smo nove upute, rekli su na koji granični prijelaz suprug treba doći, tamo su ga dočekali kad je došao osobnim automobilom. Pod policijskom pratnjom je stigao do sisačke bolnice gdje su ga primili u srijedu navečer, stavili u izolaciju i testirali. “ – kazuje Petrinjka.

U četvrtak oko 17 sati stigao je pozitivan nalaz te je od tada suprug i dalje u izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice. Nema težih simptoma bolesti, a iz sisačke bolnice, kako doznajemo, predložili su njegovo premještanje u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu te se čeka odgovor.  

1/4

Mladi bračni par ima četverogodišnje dijete te je supruga trudna, a ovim odgovornim ponašanjem izbjegli su bilo kakve komplikacije te ugrožavanje drugih. I u županijskom Stožeru Civilne zaštite pohvalili su takvo ponašanje. 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
15:57 13.03.2020.

Svaka čast! Mladiću želim brz oporavak!

DU
Deleted user
16:00 13.03.2020.

Kad sve proďe ovom ćovjeku dati odlikovanje RH. Za sve neodgovorne u RH otvoriti Goli otok. Neodgovorno ponašanje = 6 mjeseci karantene na Golom otoku. Sad više nije bitno koje si nacionalnosti i kojem se Bogu moliš nego poštivaš li pravila, zakone i prava bližnjih..

Avatar Kalladin
Kalladin
17:22 13.03.2020.

To se tako radi, a ne ono magare koje je išlo na hitnu s djetetom. 23 godine, i već mu može održati predavanje iz odgovornog ponašanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije