Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac dvije kćeri

Supruga ga napustila zbog kredita: 'Rekla je: Više neću biti rob, mislim živjeti'

Igor Nikolov
Foto: Screenshot RTL
22.07.2018.
u 20:49

Nikolovu je stan prodan na dražbi baš na dan kad je Visoki trgovački sud donio presudu kako je valutna klauzula u francima nepoštena

Koliko će dugo Igor Nikolov, samohrani otac dvoje djece iz Pule, živjeti u svom stanu  - samo je pitanje dana. Banka ga je prodala na dražbi jer kredit u švicarcima nije mogao plaćati, donosi RTL

U početku sve je bilo idilično, uzeo je kredit na 30 godina. Prva rata bila je 3500 kuna, da bi do 2011. došla na 7000. Nikolov se razveo od supruge i ostao sam s kćerima, a nedavno mu je sud presudio da ostaje i bez stana.

- 2010. godine supruga me napustila. Rekla je: Više neću biti rob. Neću više plaćati, ja sam još mlada, ja mislim živjeti. Dvoje djece. Dvije kćerke, prekrasne, ostale su sa mnom - rekao je Igor Nikolov, kojemu je stan prodan na dražbi baš na dan kad je Visoki trgovački sud donio presudu kako je valutna klauzula u francima nepoštena. 

- Izgubio sam meč u 95. minuti. Izgubio sam nogometnu utakmicu u 95. minuti. Još samo deset sekundi da je trajalo, ja bih uspio spasiti svoj stan. To mi je jedina nekretnina - kaže Nikolov, poručujući da će se boriti i dalje te da se nada da ipak neće završiti na ulici.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Igor Nikolov
1/10
Ključne riječi

Komentara 188

Avatar rubinet
rubinet
21:09 22.07.2018.

Bravo Igore! Tako se brine o djeci..puno zdravlja ,snage i sreće.. A što reći o majci koja je napustila djecu?

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:33 22.07.2018.

Svaki kredit na duge staze je potencijalna opasnost od dužničkog ropstva. Nekada su ljudi za vrijeme Jugoslavije gradili kuće i vikendice, a na kraju su im rate kredita bile toliko male da je to bilo smiješno. Sad kad smo ušli u tržišnu ekonomiju imamo nova pravila. Sad je banka u poziciji predatora i ne samo banka već i država vas može oderati ako ne platiš struju, vodu ili komunalije. Dođe ovrha bez problema. Danas je otvoren lov na imovinu građana. Ljudi, uključite mozak.

Avatar jumanji
jumanji
21:14 22.07.2018.

jedina mu je sreca sto se riješio proklete tebe i naravno sto su djeca kod njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije