Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redizajnirano izdanje

'Super mi je što mogu uzeti sport, a ostatak novine može čitati moja supruga'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/12
13.09.2020.
u 15:07

Hodajući Trgom bana Jelačića, Cvjetnim trgom, Bogovićevom, i Tkalčićevom, gotovo svi su tako u rukama, torbama ili naramku imali “ganc” novi primjerak ovog Večernjeg lista u novom izdanju.

- Odlično, došla je Nedelja. Moram si ju odmah uzeti - moglo se čuti od jednog prolaznika na Trgu bana Jelačića koji je, kao i mnogi Zagrepčani i stanovnici Velike Gorice, jutros pohrlio zgrabiti novu Večernjakovu Nedjelju. A potražnja za njom je bila velika, pa je planula” u samo sat vremena i tko ju je kasnije uspio pronaći, bio je pravi sretnik.

13.09.2020, Zagreb - Kolporteri Vecernjeg lista dijelili novo nedjeljno izdanje novina. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL

Hodajući Trgom bana Jelačića, Cvjetnim trgom, Bogovićevom, i Tkalčićevom, gotovo svi su tako u rukama, torbama ili naramku imali “ganc” novi primjerak ovog Večernjeg lista u novom izdanju. Ljude zadubljene u sadržaj novina moglo se vidjeti na klupicama u parkovima te u autobusima i travmajima, a najviše ih je bilo na terasama kafića, jer su mnogi tako odlučili spojiti dva velika užitka - ispijanje nedjeljne kave i čitanje nedjeljnih novina. Ovog je tjedna jedna od glavnih tema obnova Zagreba i njegov izgled u idućim godina za što su nam čitatelji rekli da je s obzirom na nedavno donošenje Zakona o obnovi bila jako zadnimljiva, a rado su čitali i životni intervju s novinarom, urednikom i intelektualcem Markom Grčićem. Gost urednik bio je Igor Rudan pa su se pokrivale su se i teme iz znanosti, no bilo je ponešto i za ljubitelje umjetnosti i sporta kao i obvezan pregled tekućih političkih i drugih zbivanja. Takav je sadržaj zanimljiv ne samo za čitati, kazali su nam prolaznici, već i kasnije prodiskutirati s prijateljima i članovima obitelji uz čaj ili kavu.

– Večernji uvijek ima zanimljive tekstove, a ovi koji izlaze u Nedjelji pogotovo su analitični, Baš tjeraju na razmišljanje – kaže Ivan Krizmanić, inače vjeran čitatelj Večernjaka već 30 godina. Pohvale novoj Nedjelji padaju i zbog zanimljivog i praktičnog dizajna, odnosno toga što je podijeljen u nekoliko laga za lakše snalaženje kroz sadržaj.

– Sviđa nam se to jer si onda možemo podijeliti kako kojoj odgovara. A odlična mi je i enigmatika, to si uvijek volim rješavati – kazala je Slavica Rajić, koju smo sa kćerkom Gordanom zatekli u jednom od kafića na Cvjetnom trgu. Tomislav Gazilja, pak ,jedino voli pratiti sportsku rubriku, pa mu je, kaže, zato drago da sebi može odvoriti dio koji ga zanima, a ostalo prepušta supruzi. Ono što su se, na kraju, svi složili, jest da će Nedjelju rado nastaviti čitati i idući, kao i svaki drugi tjedan.

 

 

Komentara 3

AB
abokatstir
21:13 13.09.2020.

Tko danas čita novine, uglavnom uhljebi na grbači naroda koji ništa ne rade.

HE
Hejterkojimrzisve
16:05 13.09.2020.

I onda kad to sve procitate, imate s cim obrisati gu.icu. Dovoljno za cijeli tjedan!

RO
roland
16:21 13.09.2020.

To je napravljeno na zahtjev ceha ugostitelja, preciznije kafića. Ionako samo kafići kupuju novine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije