Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zarazniji soj

Suočavanje s novom varijantom virusa: U Velikoj Britaniji više od 60 tisuća zaraženih u jednom danu

Coronavirus - Tue Jan 5, 2021
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL
1/3
05.01.2021.
u 19:10

Objavljeni broj novih slučajeva covida-19 upozorava na težinu krize u Engleskoj i Škotskoj na početku novog zatvaranja

Ujedinjeno Kraljevstvo prvi put potvrdilo je više od 60.000 novozaraženih u 24 sata, objavile su u utorak vlasti suočene s novom, mnogo zaraznijom varijantom koronavirusa.

Objavljeni broj novih slučajeva covida-19 upozorava na težinu krize u Engleskoj i Škotskoj na početku novog zatvaranja zbog pandemije te je građanima naređeno da ostanu kod kuće.

"Brzi rast broja zaraženih snažno zabrinjava i nažalost čini dodatan pritisak na naše zdravstvene službe usred zime", rekla je Yvonne Doyle, ravnateljica medicinskog odjela javnog zdravstva Engleske.

"I zato ako možemo, mi moramo ostati kod kuće", rekla je.

U zadnjih osam dana na dnevnoj bazi bilo je više od 50.000 novozaraženih.

U utorak je objavljeno da je umrlo još 830 osoba u roku od 28 dana otkako su bili pozitivni na testu za covid-19.

To je snažan porast u odnosu na 407 umrlih u ponedjeljak.

VIDEO Markotić, Capak i Božinović cijepili su se protiv koronavirusa pred kamerama. Beroš: "Cijepit ću se kad ostanem bez imuniteta."

Komentara 2

AA
aabbcc
22:09 06.01.2021.

Korona nije Šuga vec vrsta "gripe" i ako 60 tisuca dnevno preboli koronu stekne imunitet jos tri puta toliko, vazno je da nema povecanja teze bolesnih i umrlih. Oni sto se boje neka se zakljucaju u podrume i za mjesec dana sve gotovo.. ___Korona ce biti pobijedjena kao i u Kini prije vakcine a zaslugu bi da pokupe oni sto prave vakcine i nista vise ..!!

DU
Deleted user
19:04 06.01.2021.

Nije točna informacija svjetska zdravstvena organizacija je objavila da je pcr test lažan pa i američko zdravstvo je isto objavilo dakle ako u Britaniji koriste pcr testove onda je vijest laž

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije