Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDBINA KONCERNA

'Agrokor je za Vladu priča s happy endom, ali ne bi trebali biti toliko opušteni'

Šunjerga
N1
06.01.2019.
u 09:57

Šunjerga vjeruje da će "Sberbank svoj udio prodati kada bude vrijedio najviše, a ne sada kad vrijedi najmanje".

Jedan od događaja koji su najviše obilježili 2018. godinu svakako je slučaj Agrokor, a za Točku na i na N1 televiziji, komentirali su ga novinarka Večernjeg lista Marina ŠunjergaFrenki Laušić iz Jutarnjeg lista. 

Nagodba u najvećem hrvatskom koncernu je postignuta, a Vlada se ponaša kao da je to priča s happy endom.

"Za njih svakako je. S njihovih leđa skinut je teret spašavanja koncerna. Zakon je djelomično još uvijek na snazi, međutim i dalje je riječ o jednoj privatnoj kompaniji za koju Vlada vjeruje da odlično posluje i da neće biti bitnih problema. S obzirom na refinanciranje velikog kredita koji stoji pred upravom, ne bi trebali biti toliko opušteni", rekla je u Točki na tjedan novinarka Večernjeg lista Marina Šunjerga.

Foto: N1
Foto: N1

Frenki Laušić iz Jutarnjeg lista smatra kako je Vlada u šizofrenoj situaciji: "Nagodba je postignuta, ali su u međuvremenu morali mijenjati povjerenika, ostali su i bez potpredsjednice Vlade i ministrice Dalić. Pozicija ministra Marića još uvijek visi. Vlada je na Agrokoru skoro doživjela debakl.

Iz Sberbanka su se već pojavile informacije kako razmatraju ponude za svoj udio u Agrokoru. Šunjerga vjeruje da će "Sberbank svoj udio prodati kada bude vrijedio najviše, a ne sada kad vrijedi najmanje".

"Sigurno se vrše pripreme, možda se nešto već istrgovalo unaprijed, trguje se i udjelima u roll-up kreditu", kazao je pak Laušić.

Pogledajte i video Na Eko imanju Željka Mavrovića izbio požar

Komentara 12

DU
Deleted user
13:13 06.01.2019.

Jesenti milu bigulicu, za M. Šunjergu i F. Laušića znam da su novinari, ali nisam znao da su se u međuvremenu prekvalificirali (doškolavali, valjda, u Divjakičinoj "školi za život") za nezaobilazne gospodarske stručnjake. Ako je tako, skidam im kapu. Ako pak nije, neka svoje "analize" zadjenu sa šešir - i mirna Bosna.

NO
nogogaz
10:24 06.01.2019.

Pa normalno da je za vladu Agrokor veliki uspjeh! Napunili sebi racune, kupili nekretnine na tudja imena....a hrvatska jos nije kapitulirala i nije u strcaju! Uz to jos uvik volimo hdz, sdp i ostale koji su agrokorom zarsdili za cilii zivot. Naivni gradjani viruju da je svaga kriv todoric a politika nevina ko od majke rodjena...

Avatar gunner12345
gunner12345
12:35 06.01.2019.

spašavanje agrokora je medijski napumpano, ramljak i kompanija nisu restrukturirali agrokor niti išta bitno napravili jedino što su oni napravili je da su došli u prezaduženu kompaniju i digli još kredita, te za to iskoristili institut države da se pokrade pola miljarde kuna, ako su frajeri sposobni kako se hvale u medijima neka preuzmu uljanik i spase ga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije