Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupa pogreška

Šumski duh dobio odštetu za porušena stabla

'09.09.2010., Donja Dubrava- Na groblju Donja Dubrava nepoznati pocinitelj ukrao je bakreni spomenik Kukija, vrijedan 75000 kuna. Nacelnik Donje Dubrave Marijan Varga pred spomenikom Kukija dok je jos
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
11.08.2012.
u 16:16

- Stabla mi nitko ne može vratiti, i to je u ovoj cijeloj priči najžalosnije. Nisu tu bili samo borovi, bilo je tu i raznog drugog bilja - kaže Bogomolec

 

- Ja sam čovjek mira, a ne sukoba. I da načelnik nije priznao pogrešku i ponudio mi nagodbu, odustao bih od sudskog spora jer razmirice ne vode ničemu dobromu. Pomorac sam, i kad dođem doma, želim mir, a ne svađe - govori Ivan Bogomolec (48) iz Donje Dubrave, koji je postao bogatiji za više od 2700 četvornih metara zemljišta.

Svoj će ranč moći proširiti zbog “greške u koracima” općinskog načelnika Marijana Varge (HNS), koji je početkom prošle godine “kaubojski” naredio da se motornim pilama sruši više od stotinu stabala koje je u 20 godina posadio Bogomolec, Šumski duh, kako ga nazivaju mještani. Varga je bio uvjeren da je stabla Bogomolec posadio na općinskom zemljištu, na koje je proširio svoj ranč. I bio je vjerojatno u pravu, no trebao je to dokazati sudskim putem, a ne odmah sječi!

- Geodetsko mjerenje pokazalo je da je sadio na općinskom zemljištu, no trebalo je to dalje ići na sud - priznaje načelnik Varga. Shvativši da će Općina sudski spor najvjerojatnije izgubiti, Bogomolcu je ponudio 2223 četvornih metara zemljišta prvotno predviđenog za reciklažno dvorište, te još 526 četvornih metara livade. Općinsko vijeće to je jednoglasno, veli, prihvatilo. Bogomolec, koji se odmara od plovidbe oceanima i morima, zadovoljan je epilogom neobičnog spora.

- Stabla mi nitko ne može vratiti, i to je u ovoj cijeloj priči najžalosnije. Nisu tu bili samo borovi, bilo je tu i raznog drugog bilja. Ukupno 184 biljke koje sam uzgajao 20 godina, a šteta je, prema mojoj procjeni, oko 120.000 kuna - kaže I. Bogomolec, osebujan čovjek koji uživa na svim imanju, držeći se pravila prirode. Jede žitarice, kupa se u rijeci, živi u kolibi i spava na podu od drvenih dasaka. Protiv je širenja industrije na kvalitetnom zemljištu, kao što je crnica oko njegova ranča. Do sječe je i došlo zbog širenja gospodarske zone. Načelnik tvrdi da su Bogomolca u više navrata upozoravali da je ogradu podigao 4,3 metra na općinskom zemljištu, za koje je bio zainteresiran investitor. No, Šumski duh izvojevao je pobjedu - dio zemljišta neće postati reciklažno dvorište nego ekološki vrt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije