Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ubojstva

Sumnjiče 41-godišnjaka da je oca na smrt izbo škarama, a on se brani šutnjom

Tijelo policiji nepoznatog muškarca pronađeno u stanu u Ulici Božidara Magovca
Marko Prpic/PIXSELL
03.09.2018.
u 19:08

Nakon što je ispitan na tužiteljstvu, 41-godišnjaku određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni istražni zatvor 41-godišnjaku kojega sumnjiče da je u subotu u stanu u Ulici Božidara Magovca u Zagrebu ubio svoga oca (77). Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela te mogućeg utjecaja na svjedoke. Prije nego što je doveden pred suca istrage, 41-godišnjak je ispitan na tužiteljstvu, a kako se doznaje, izabrao je obranu šutnjom.

Neslužbeno se doznaje da je oca izbo škarama, nakon čega je sam pozvao policiju te pričekao da dođu po njega i odvedu ga na ispitivanje. Što je motiv ubojstva, ne zna se. U istom stanu je 1997. ubio majku. Nju je zadavio, a zatim nožem izbo 28 puta. Potom je njezino tijelo sakrio u ostavu, a što je učinio, otkriveno je nakon nekoliko dana, kada ju je došla tražiti kćer. Kako nije htio otvoriti vrata, policija je provalila u stan iz kojeg se širio nesnosan smrad i tada shvatila da je 41-godišnjak danima u stanu bio s mrtvom majkom.

Nakon ubojstva bio je smješten na psihijatrijski odjel, a liječio se, prema vlastitom priznanju, 20 godina. I sada će ga vjerojatno vještačiti kako bi se ustanovilo je li u vrijeme ubojstva bio uračunljiv. O nalazu vještaka ovisit će i hoće li mu se suditi prema Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
19:36 03.09.2018.

U zatvor doktore,koji su ga kao neopasnog pustili na vikend na inicijativu sada mu pokojnog oca.

TO
toljaga22
19:28 03.09.2018.

da je proglašen nasilnikom, ne bi ga sumnjičili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije