Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napetost

Mornar zabrinut za državnu maturu

Vedran Mornar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 19:37

Imam informaciju da je Centar bivšeg ravnatelja prijavio DORH-u, ali o tome nisam službeno obaviješten, kaže Mornar

Narušeni međuljudski odnosi u Centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja kulminirali su danas izvješćem ravnateljice Maje Jukić u kojem se pohvalila svojim uspjesima i milijunskim uštedama. Zaposleni na tu samohvalu gledaju kao na dio obračuna ravnateljice s većinom njih, a ministar obrazovanja Vedran Mornar kaže da to izvješće službeno nije dobio.

– Usput sam ga na jednom sastanku prelistao i bio impresioniran uštedama, ali mi službeno nikad nije dostavljeno. Neobično je da je izvješće završilo u tisku prije nego što je službeno došlo u Ministarstvo – rekao je Mornar. Za uštede kojima se ravnateljica pohvalila kaže da bi ipak pričekao kraj godine da vidi hoće li “usrećiti državni proračun sa 11 milijuna kuna ili nećemo”. Mornar je potvrdio da je čuo za loše međuljudske odnose u Centru, ali ne želi zaključivati na temelju usmenih internih informacija. Ni o slanju iste osobe drugi put na usavršavanje u Ameriku u vrijeme kad joj je suprug dobio stipendiju za tu zemlju nema službenih informacija: – Na temelju priča ne bih htio postupati, neka mi zaposleni dostave dopis ili dokument pa ću tražiti očitovanje. Mornar dodaje da je čuo kako je Centar bivšeg ravnatelja prijavio DORH-u, ali ni o tome nije službeno obaviješten. Zabrinut je jer je svjestan da bi loši međuljudski odnosi mogli ugroziti provođenje državne mature.

Vijest da će DORH provesti istragu o trošenju novca u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja za vrijeme bivšeg ravnatelja Gorana Sirovatke komentirao je bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović: – Nadam se da će DORH utvrditi gdje se trošio novac na provedbi državne mature.

>> Osigurali 440 milijuna kuna za prosvjetarske plaće

Komentara 21

DU
Deleted user
12:34 16.10.2014.

Nakon Jovanovićevog ministrovanja ništa nije čudno. Drugi i drugačiji, kako Zoki kaže sve češće su uhvaćeni s prstima u pekmezu. Prava istina će se znati tek kada siđu s vlasti.

SW
swic
13:42 16.10.2014.

Svi krivi samo nije on , e moj narode koga ste vi birali ?

MJ
markezic.joso
11:57 16.10.2014.

Sad se vidi da je kriminalac čovjek, istina i vladajući su krivi za procjenu što su eventualnog lopova stavili na poziciju. Sada neka vladajući budu hrabri kao što je hdz hrabro prijavio svog predsjenika a ujedno i premiera. Molim da se niti jedna stranka ne zove zločinačka jer u svakoj stranci ima najviše poštenih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije