Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZTN

Sumnja se u nepoštenu praksu Žita i Valpova

Otkupljivači pšenice
Ivica Galović/ PIXSELL
18.07.2018.
u 09:24

Otkupljivači pšenice uvijek bi htjeli proći što bolje, a ratari su svake godine sve nezadovoljniji.

Agencija za zaštitu tržišne utakmice (AZTN) pokrenula je upravne postupke protiv otkupljivača žitarica tvrtki Žito i PPK Valpovo. Ispitat će se jesu li pritom nametali nepoštene trgovačke prakse u smislu Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP) dobavljačima žitarica, u vezi javno objavljenih uvjeta otkupa žitarica koje je objavljivao nakon 1. travnja 2018., priopćili su iz AZTN-a.

Tvrde kako će Agencija ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj poslovnog odnosa, odnosno otkupa i trgovine žitarica, najavljuju iz AZTN-a, uz napomenu da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupcima koji su u tijeku.

Ističu i kako samo pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Temeljem konačno utvrđenog činjeničnog stanja Agencija će u svakom konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku i u cijelosti je objaviti na svojim mrežnim stranicama, poručili su.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
14:16 18.07.2018.

Sumnja se u nepoštenu praksu Žita i Valpova jer su u poslu sudjelovali domoljubni pravi hrvati.

SU
suvaja
10:57 18.07.2018.

Za pipunice i ostale tajkune u hrvatskoj skrojeni odnosno zakoni se rade prema njima i za njih...agencije su izmisljotine hdzejaca za uhljebljivanje podobnih...agencija pleter sluzi kao krkaonica za vojnu elitu....

BL
bluesbob
15:15 19.07.2018.

Dakle radilo se ispod žita....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije