Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na granici s Irakom

Sukobili se Kurdi i Turci: 18 poginulih i 16 ozlijeđenih

'This file photo taken on June 12, 2007 shows Kurdistan Workers\' Party (PKK) rebels patroling an area in the Iraqi part of Qandil Mountains near their headquarters on the Iraqi-Iranian-Turkish border
'SAFIN HAMED'
19.06.2012.
u 15:24

Oko stotinu pripadnika Kurdistanske radničke stranke (PKK) započelo je napad još u zoru. Usmrtili su osam vojnika, dok su ih 16 ranili

Turski vojnici i kurdski militanti sukobili su se u jednoj od najintenzivnijih borbi ove godine u kojoj je poginulo 18 vojnika. Oko stotinu pripadnika Kurdistanske radničke stranke (PKK) započelo je još u zoru napad na tri vojne promatračke postaje u provinciji Hakkari u blizini granice s Irakom. Usmrtili su osam vojnika, a 16 su ranili. U kasnijim sukobima turske postrojbe usmrtile su deset gerilaca PKK, izvještava Reuters.

– Teroristička skupina želi sabotirati atmosferu povjerenja i stabilnosti te nastavlja svoje nehumane krvave napade – izjavio je turski Predsjednik Abdullah Gul. A visoki vladini i državni dužnosnici sastali su se u popodnevnim satima kako bi razgovarali o borbi u Ankari u uredu premijera Tayyipa Erdogana, koji je na summitu G20 u Meksiku.

Vjeruje se da je nekoliko tisuća militanata PKK smješteno u planinama na sjeveru Iraka, odakle redovito pokreću napade na kurdskom jugoistoku Turske.

Ključne riječi

Komentara 7

UK
Ugo Kajvez
17:18 19.06.2012.

I još jedna vesela vijest .............. . "An informed source has announced that Iran, Russia, China, and Syria plan to stage a joint war game in Syria in the near future,............ "

DE
Daniel Ellsberg je heroj
16:35 19.06.2012.

Teroristička skupina ..................... Tako dakle Turska je clanica NATO pakta i ovo su teroristi U Siriji Amerikanci zelu zbaciti vlast i tamo su borci za slobodu. Tako je bilo prije 30 godia - fundamentalisti onda borci za slobodu a danas su teroristi. Postoji li drzavni terorizam? Postoji li terorizam od Hegemona ? Tko je Hegemon ?

Avatar anton.filic
anton.filic
15:52 19.06.2012.

Živio slobodni Kurdistan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije