Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV DIKTATURE

Sukobi u Venezueli ne jenjavaju: Penje se broj ranjenih i smrtno stradalih

Prosvjedi u Venezueli
Foto: Reuters/PIXSELL
16.05.2017.
u 09:33

Tisuće protivnika venezuelskog predsjednika Nicolasa Madura blokirale su glavne prometnice u zemlji...

Tisuće protivnika venezuelskog predsjednika Nicolasa Madura blokirale su glavne prometnice u zemlji u ponedjeljak, dan obilježen sukobima prosvjednika i snaga sigurnosti u kojem se brojka smrtno stradalih od početka travnja popela na 39.

Operacija nazvana "veliki sjedeći prosvjed protiv diktature" okupila je tijekom 12 sati prosvjednike na pedesetak strateških točaka u zemlji.

Mladić od 18 godina smrtno je stradao "u prosvjedu" u gradu Palmiri, objavilo je tužiteljstvo putem Twittera.

Još su dva policajca ranjena u pucnjavi u Valenciji. Jedan je prosvjednik pogođen metkom u gradu Colonu, drugi u Barinasu, a ostali gumenim mecima u sukobima sa snagama reda u nekoliko općina. U cijeloj je zemlji uhićeno 79 osoba, izbrojala je nevladina organizacija Foro Penal.

Prosvjedi u Venezueli
1/10

Po lokalnom tisku, izbio je požar u sjedištu policije u Palmiri nakon pogibije mladog prosvjednika. Podmetnut je požar na zgradi Elektre u Carabobu.

Socijalistički predsjednik Nicolas Maduro suočen je od 1. travnja s valom neprijateljskih prosvjeda u kojemu je već poginulo 39 osoba a više stotina ih je ranjeno. Najmanje 155 civila zatvoreno je po naredbi vojnih sudova, osuđuje Foro Penal.

U Caracasu prosvjednici su se opskrbili namirnicama i vodom za cijeli dan, kartali se, pjevali, čitali ili izležavali na glavnoj pristupnoj prometnici glavnom gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije