Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za palež vikendice Ortynskog

Sukob sutkinje i branitelja: Vama je uvijek bitno kada želite nešto opstruirati

Pripremno ročište optuženima za palež kuće Radovana Ortynskog
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
30.10.2019.
u 11:37

Za požar na vikendici Ortynskog na Braču, u travnju 2017., sudi se Draganu Bakoviću, Milanu Bulatu, Jasmini Huzanić, Mariju Toliću, Zdenku Ivankoviću i Robertu Flačeru

Drugi dan suđenja za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog obilježili su verbalni sukobi osječke sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač i branitelja Ivana Stanića te Nikole Mandića. Sutkinja ih je, naime, prozvala za opstruiranje sudskog postupka.

Odvjetnik Mandić, branitelj Dragana Baković, zatražio je, naime, da se u zapisnik unese prigovor s protekle rasprave, istaknuvši kako im je to jako važno. - Vama je uvijek bitno kada želite nešto opstruirati - odgovorila je sutkinja Šimenić-Kovač.

Mandić se nije smeo, kazao je kako su se prošli put suočili sa specifičnim rješenjem, "a to je da predsjednik ovog suda Zvonko Vrban sam odlučuje o svome izuzeću".

- Kolege iz USKOK-a napustile su sudnicu u Zagrebu kada je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu također sam odlučio o svojem izuzeću. Napišite u zapisnik da mi ne date riječ – kazao je Mandić. Sutkinja je, potom, upisala njegov prigovor da je obrani uskraćeno pravo na ponovno zahtijevanje izuzeća predsjednika suda, kao i ostalih sudaca u postupku, pa tako i nje same.

Podsjetimo, za požar na vikendici Ortynskog na Braču, u travnju 2017., sudi se Draganu Bakoviću, Milanu Bulatu, Jasmini Huzanić, Mariju Toliću, Zdenku Ivankoviću i Robertu Flačeru. Tereti ih se za zločinačko udruženje. Postupak se vodi na Županijskome se sudu u Osijeku. Baković je, inače, iz Čepina kod Osijeka, a upravo se njega tereti da je okupio ostale kako bi zapalili vikendicu te kasnije pomogli u evakuiranju i liječenju Milana Bulata, teško opečenoga u tom požaru i eksploziji na Braču.

Da ne smiju otezati postupak, sutkinja Vlasta Šimenić-Kovač upozorila je branitelje i na prvom ročištu, kada su, četvrti put zaredom, zatražili izuzeće predsjednika Vrbana. Tri puta je Vrhovni sud odbio to izuzeće, dok je posljednji put zaista Zvonko Vrban sam odbacio zahtjev, ali zato što je on ispisan za nepostojeću osobu - predsjednika Antu Vrbana.

Odvjetnik Ivan Stanić zatražio je u utorak da se spisu pridodaju svi suspisi u kojima se sudac Vrban očitovao na njihove zahtjev za izuzećem, "kada su kao razloge navodili njegove sporne kontakte iz analitičkih kartica", jer im je to potrebno, najavili su, za podizanje tužbe na Ustavnom sudu.

- Možete to staviti pismeno, jer se ne tiče ove parnice. Pišite predsjedniku suda. Mene ne zanima zašto to tražite i ja o tome ne odlučujem – odvratila im je sutkinja.

Komentara 5

LA
larala
12:23 30.10.2019.

kakav to čovjek moraš biti da braniš i opravdavaš nasilje samo zato što ćeš na tome zgrnuti hrpe novca. usput, pod hitno zabraniti to odugovlačenje sudskih procesa tobožnjim zahtjevima za izuzeće suca. hoće novog ok, al proces nakon toga treba ubrzati pa da vidimo koliko će njih nastaviti s tom praksom samo zato jer im je novac jedina vodilja.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:52 30.10.2019.

Kako će tek biti Cvitanu i gospodinu Jeliću za par godina?

DU
Deleted user
14:18 30.10.2019.

razumijem da je teško biti branitelj one piromanke koja je palila šume po Dalmaciji... a isto tako razumijem da nije lako biti sudac koji rješava slučaj paljevine vikendice ex.državnog tužitelja... ima tu puno stvari koje poštene ljude ne zanimaju.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije