Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PROSVJEDA

Sukob na Viru eskalirao: Uhićen načelnik Kapović

Sukob na Viru
Foto: Kažimir Škrbić/Virski list
1/11
20.06.2018.
u 16:06

Iz općine Vir potom su donijeli odluku o obustavi svih građevinskih radova na Viru do rujna, potom najavili prosvjed, a naposljetku se dogodila i blokada virskog mosta. Uslijedila je reakcija policije, deblokada i uhićenje načelnika Kristijana Kapovića.

Sukob oko izgradnje benzinske crpke na otoku Viru eskalirao je u srijedu oko 14 sati prvo blokadom virskog mosta, a potom i uhićenjem načelnika općine Vir Kristijana Kapovića.

U utorak je nakon početka radova na izgradnji crpke Tri Bartola općina Vir prozvala županiju zbog nezakonitog izdavanja građevinske dozvole, ali i najavila da će zaustaviti radove do konačnog rješenja upravnog spora oko (ne)zakonitosti građevinske dozvole. Investitori su pak istakli da je vlasništvo zemljišta na kojem se gradi benzinska crpka neosporno i da je ukinuto ranije izdano rješenje o obustavi gradnje. Iz općine Vir potom su donijeli odluku o obustavi svih građevinskih radova na Viru do rujna, potom najavili prosvjed, a naposljetku se dogodila i blokada virskog mosta. Uslijedila je reakcija policije, deblokada i uhićenje načelnika Kristijana Kapovića.

– S više vozila blokiran je most i policija je izašla na teren. Jedna osoba ometala je rad policije i u svrhu sprečavanja daljnje eskalacije privedena je u prostore policije – rekli su nam u zadarskoj policiji i potvrdili da je nakon uhićenja Kapovića dijelom deblokiran promet mostom, a da će preostala dva vozila u vlasništvu općine biti odšlepana pauk-službom.

Sukob na Viru
1/11

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Golum
Golum
16:49 20.06.2018.

Kapovic se uvrijedio jer se njega nije nista pitalo i nije mogao u dzep staviti lovu

DU
Deleted user
16:23 20.06.2018.

Kapovic i gradjevinske dozvole? LolololoL

CV
cvikcange
16:54 20.06.2018.

Vir (plus široka okolica), ima li što legalno, majketimile luđak do luđaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije