Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUSTRA RASPRAVA

Sukob Klisovića i ministra Pavića oko podjele novca EU, voditeljica ih morala prekidati

Foto: Screenshot: HRT
1/7
28.05.2020.
u 22:43

Ovaj novac iz EU ne bismo smjeli dati u ruke HDZ-u, to je stranka kojoj se sudi za korupciju - kazao je Klisović

Hoće li pomoć EU-a biti dostatna za gospodarski oporavak Hrvatske, tema je o kojoj su večeras u Otvorenom raspravljali vanjskopolitički analitičar Kristijan Kotarski, SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović i HDZ-ov ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. No rasprava se ubrzo pretvorila u žestoki verbalni sukob između ministra Pavića i saborskog zastupnika Klisovića.

Na početku je već u prvom izlaganju SDP-ov Joško Klisović krenuo napadati HDZ.

- Ovaj novac iz EU ne bismo smjeli dati u ruke HDZ-u, to je stranka kojoj se sudi za korupciju. To je stranka iz koje je 15 ministara otišlo zbog optužbi za korupciju. Hrvatska ne smije pretočiti ove novce u džepove političara, nego usmjeriti onima kojima treba - gospodarstvenicima i društvu u širem smislu. Ne mislim da je ovo velika pobjeda HDZ-a, nego je to prijedlog Europske komisije. A treba vidjeti i hoće li ovo proći, treba se izboriti da to prođe. Nije to uspjeh hrvatskog predsjedanja, to su pokrenuli Merkel i Macron - kazao je Klisović.

- Ovo je veliki uspjeh hrvatskog predsjedanja. Vaša vlada je izgubila milijardu eura u prethodnim pregovorima. Mogli ste dobiti milijardu ekstra. Europski novci nisu korupcija. Gospodine Klisoviću pet revizija je jasno reklo, vaša vlada 2013. gubi milijardu, a vlada Andreja Plenkovića u 2020. dobiva 20 milijardi - odgovorio mu je ministar Pavić.

Drugi žestoki sukob izbio je zbog Klisovićeve primjedbe da je Vlada pokazala svoju nesposobnost time što nije uspjela organizirati donatorsku večer za obnovu Zagreba.

- Albanija je u dva mjeseca dobila donatorsku večeru koju je organizirala Europska unija. Albanija koja nije uopće članica uspjela je to napraviti, a Hrvatska koja predsjeda Vijećem EU nije. Nemojte nam oči mazati, nemojte nas obmanjivati - vikao je Klisović.

- Gospodine Klisoviću, konsolidarnost 600 milijuna eura, plus donatorska večer. Ne brinite organizirat će premijer Plenković donatorsku večer - prekidao ga je Klisović.

Prepucavanja je okončala voditeljica riječima da je režija odlučila da je emisija gotova.

 

Ključne riječi

Komentara 54

ST
stefj
22:57 28.05.2020.

Vidi se da SDP nema niti program, niti neku afirmativnu taktiku, već je taktika što više ocrniti HDZ i na taj način privući kojeg birača. Danas se to svelo na, nemojte novce dati njima, dajte nama... A najgore od svega je to da je ova i ovakva HDZ-ova vlada neizmjerno bolja od bivše SDP-ove vlade koja je bila najgora u povijesti... A zamislite kako je nama građanima, koji moramo izabrati manje zlo od ta dva. Naročito ako gledamo da ta restart koalicija nudi iste ljude radi kojih smo imali najdužu krizu u Europi i radi kojih nismo niti uspjeli u potpunosti izaći iz nje prije pojave nove... Ajoj...

PR
Prekosutra
23:27 28.05.2020.

Klisovicevo ponasanje u danasnjem Otvorenom je dokaz da se medju sdepeovcima nekontrolirano siri zaraza zvana urlanje. Drustveno opasni!

BL
bluescreen
23:13 28.05.2020.

Zamislimo što bi bilo da Bero upravlja ovom situacijom. Ajmeeee...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije