Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analitičari o incidentu
Povratak na članak

Sukob HDZ-a i Mosta: Politička klasa se dobro osramotila

Sukob Mosta i HDZ-a je izravni sukob unutar familije, kaže Žarko Puhovski

Komentari 57

DU
Deleted user
11:53 18.01.2019.

Grmoja je vladu optužio da radi za interese Srbije što je možda i točno, ali isto tako mogao ih je optužiti da rade za interese Mađarske što bi još i lakše bilo dokazati. Naime, Plenković u tišini radi ono zbog čega je pala Oreškovićeva vlada. Citiram Slobodnu: "INA i formalno prelazi u mađarske ruke! Mijenja se 17 godina star zakon zbog kojeg su padale vlade, a ova iznimno važna politička odluka provodi se gotovo u tišini."

VL
Avatar Mi sami
Mi sami
12:26 18.01.2019.

Komentator je čuveni dvostruki veleizdajnik čmarko napuhovski koji je proganjao Hrvate 1971.g. i nakon Domovinskog rata!?

VL
ZI
zip123
12:10 18.01.2019.

Sva imovina koja se stekne pocinjenjem kaznenog djela se oduzima.Madjari su dobili INU kaznenim dijelom podmicivanjem Smranadera sto znaci da im se treba oduzeti i ponistiti taj cijeli ugovor.Tko god to neuradi je izdajnik i radi za njih.Sve jasno.

VL
DU
Deleted user
13:31 18.01.2019.

Ma stvar je u tome da je očito MOST poprilično snažno ušao u desno glasačko tijelo i tu uzima ogroman broj glasova HDZ-u, a svaki član HDZ očito smatra da je desno biračko tijelo ekskluzivno pravo isključivo HDZ-a i daa tamo nitko drugi nema što raditi. Sad svim slilama pokušavaju obezvrijediti i poniziti Mostovce što će samo izazvati kontra efekat iz razloga što je današnja hrvatska Vlada nema apsolutno nikakve veze sa desnicom, dapače puno je lijevije orjentirana od Milanovićeve Vlade.

VL
DU
Deleted user
13:19 18.01.2019.

hdz se srozao na dno -vlada i ministri koji nas bi morali predstavljati puna je nasilnika koje članovi još i opravdavaju

VL
DU
Deleted user
13:31 18.01.2019.

Naravno da Bačić nije zaboravio prostačenje i klevete koje su HDZ-ovi zastupnici desetljećima upućivali na račun Ivice Račana, SDP-a i oporbe, ali je dovoljno politički i ljudski pokvaren da hini kako je klevetanje Plenkovića uzrok njegovog divljačkog ispada. Cjelokupna je domaća i međunarodna javnost vidjela da Plenkoviću ni malo nije smetalo Grmojino pitanje radi li u interesu Srbije, već da je podivljao na pridjev kojim ga otkako se pojavio na glavnoj političkoj pozornici nazivaju oponenti i oni koji ne zaboravljaju na temelju čega je izbjegao služenje vojnog roka i uključenje u domovinski rat. Prema tome, zanemarimo Bačićeve nesuvislice i koncentrirajmo se na primitivizam koji je Plenković jučer demonstrirao, taj neće ostati nezamijećen ni u EU. Također, nemojmo dopustiti da Plenkovićev ispad zasjeni primitivizam ministra na odlasku Krstičevića, on se najviše osramotio - osim što je demonstrirao ordinarnu nesposobnost za funkciju koja mu je povjerena, bacanjem makete je pokazao da nema manire neophodne za bavljenje politikom uopće. Plenković kada se smiri može raditi štošta korisnog za Hrvatsku, ali Krstičević je toliko nesposoban da mu je bolje da se vrati u MSAN. Ako ga žele natrag iako im je propao posao s izraelskim dronovima.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:45 18.01.2019.

Stalan sukob između Mosta i HDZ-a eskalirao je u Saboru. HDZ je nastao iz pokreta kojeg su predvodili bivši pripadnici sigurnosno-vojnih službi Jugoslavije, da bi se postepeno transformirao u stranku desnog centra s idejama da bude i demokršćanska, što nisu nikada postali. Uz privolu Tuđmana krenuli su u pljačku vlastite države i naroda i nizom različitih akcija opustošili sve što je ostalo od rata i iza rata. Međutim, nisu se nikada transformirali u fašističku stranku već su ostali stranka novokomponiranih bogataša-pljačkaša koji su uspješno upropastili sve što su oteli i danas potpuno lagodno žive na račun otete imovine. Most je nastao na laži da su stranka koja je neovisna i da se zalažu za lokalnu dobrobit. Vrlo brzo se pokazalo da Most i čelnici Mosta izravno imaju financijsku i drugu podršku od ultrakonzervativnih krugova unutar katoličke crkve koji su se oteli i Vatikanu i Papi ali i odmetnuli od katoličke vjere. Ti krugovi su protiv prava žena i obitelji, protiv prava vjerskih, spolnih, nacionalnih i drugih manjina i preko Mosta i Opus Dei se uvlače u dijelove katoličke crkve koji su ostali vjerni kršćanstvu u nastojanju da i njima zavladaju. Rezultat su fašističke ideje koje u našim krajevima su povezane s ustaštvom, ali i rasnom i nacionalnom netrepeljivošću. Građani bježe od te sramote u druge zemlje, a Most nastoji dalje radikalizirati društvo. Društvo u kojem dječak iz Metkovića ne može ići u bolnici u Mostar (40km) a iz Mostara uredno idu u bolnice u Zagrebu.

VL
Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
14:18 18.01.2019.

Teško je reći da je hdz koji vode uglavnom mladi kadrovi iz zadnjih dana komunizma blizak crkvi i demokršćanskoj opciji, Za takvu opciju su glasali glasači hdz-a ( i ja), ali on to ni izbliza nije..... on je bliže hns-u i puhovskom....

VL
KO
koraknaprijed
11:57 18.01.2019.

MOST se pokušava udvarati desnici jer im je to jedina šansa da pređu izborni prag,moje pitanje je dali su oni stvarno DESNIČARI?????? Sjetimo se prvih i originalnih financijskih supportera,najveći nije bio sklon desnici već sasvim suprotno,poznati,bogati i stari ljevičar!

VL
IV
ivac
17:29 18.01.2019.

Sjećate se šta je Plenković napravio MOSTU kada su bili u koaliciji, jer nisu radili kako si je on zamislio , izbacio ih ko da nisu nikada ni postojali u roku odmah , izmjenio Petrova koji je bio predsjednik sabora i ministre , za mene je čistam normalno da mu se sada osvećuju to je mogao i oćekivati , a i prav mu budi , nije on bok i batina u RH da radi šta hoće.

VL
VA
Valer
13:11 18.01.2019.

Plenky je s ovim zaletavanjem na Grmoju uništio i zadnju šansu za EU. Postao je klasični krkan

VL
SV
svakogdana
13:12 18.01.2019.

što kažu relković i maldini. oni su najrelevantniji. je li se možda oglasio košić i pitao što to radi ,,narodna vlast,,.

VL
HD
HDZSDP
17:02 18.01.2019.

HDZ=SDP=kriminal&orupcija Pupovac i HNS su samo "šlag na tortu". Nismo slučajno na žačelju Europe.

VL
KR
Krotila
12:43 18.01.2019.

MOST,stranka spasa!

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:42 18.01.2019.

ajd odje bi te vise sa bivsim.profesorima marksizma a danas samozvanim politickim.analiticarima.....

VL
TO
Tomisl
11:50 18.01.2019.

Kao uvjek , svi protiv svih i svega !!!

VL
TA
Tarantula
14:23 18.01.2019.

Veleizdaja je lagati narodu u oči vezano za non-paper!

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
15:00 18.01.2019.

Kakvi su vam ovo malogradjanski analiticari koji ne znaju da se u Italiji i Britaniji u parlamentu dogadjaju puno zesca vrijedjanja i fizicki obracuni...drugovi, nema vam vise rigidnog komunizma, u demokraciji smo i ovakvo ponasanje politicara nije nista cudno

VL
OK
okolokere
14:16 18.01.2019.

Političari aktualnog saziva Sabora ne mogu dosegnuti kompleksnost politike tako kaže Anđelko Milardović u Hrvatskoj "ugledni" komentator sa znanstvenim pretenzijama. Pogledajte ili poslušajte tog čovjeka kad javno nastupa. Nakon svake treće ili četvrte riječi služi se otužnim poštapalicama te nijeje u stanju izgovoriti ni jednu suvislu rečenicu bez da kaže a ,hm ili slično. To mu se ne događa jednom ili po neki put već redovito. I sad takav čovjek dijeli lekcije o akterima na javnoj sceni. Ne branim ovdje prozvane ali odbijam da mi znalci a'la Milardović objašnjavaju što se događa. Neka se Milardović udruži s Žarkom Puhovskim i neka pokuša dobiti 100 glasova u našoj Republici. Kad u tome uspije neka ode logopedu i svlada osnove javnog govora.

VL
Avatar RuAF
RuAF
13:23 18.01.2019.

Hehehehe, upravo gledam konferenciju za novinare MViEP. Izgleda da je Most radio za interese Srbije dok je bio na vlasti. Sam Mostov ministar pravosuđa nije blokirao otvaranje poglavlja 23 u pristupanju Srbije EU. Neprocjenjivo!!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.