Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naljutio oporbu

Šuker: Veliki Vođa trebao je sjediti u sabornici

Ivan Šuker
Patrik Macek/PIXSELL
24.09.2013.
u 13:07

Iz Vlade smo neslužbeno doznali da je premijer napustio sabornicu jer je morao obaviti nekoliko telefonskih razgovora s europskim premijerima

Premijer Zoran Milanović u više je navrata izazvao negodovanje oporbe tijekom podnošenja Godišnjeg izvješća Vlade i rasprave o njemu. Prvo je ponizio predsjednika Sabora Josipa Leku kad nije htio završiti govor iako je isteklo predviđenih sat vremena, na što ga je Leko upozorio.

Drugi val negodovanja premijer je izazvao napuštanjem sabornice tijekom rasprave o izvješću, čime je, upozorio je HDZ-ov Ivan Šuker, povrijeđen Poslovnik Sabora. Činjenica da je u sabornici bio potpredsjednik Vlade Branko Grčić oporbu nije zadovoljila jer takva mogućnost nije predviđena Poslovnikom nego je predviđena isključivo nazočnost premijera.

- Ako ste zahtijevali da se Veliki Vođa obraća naciji onda je trebao sjediti ovdje - poručio je vladajućima Šuker.

Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec nije mu dala za pravo već je ustvrdila kako nije povrijeđen Poslovnik te je željela nastaviti sa sjednicom.

- U Poslovniku piše da predsjednik Vlade podnosi izvješće, a ne Vlada. Predlažem da stanemo s raspravom dok se premijer ne vrati - predložila je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor, ali D. Zgrebec ni tada nije prekidala sjednicu.

Tek nakon izlaganja zastupnika bošnjačke manjine Nenada Hodžića, i na opetovano traženje kluba HDZ-a da se odobri stanka, D. Zgrebec je popustila.

Iz Vlade smo neslužbeno doznali da je premijer napustio sabornicu jer je morao obaviti nekoliko telefonskih razgovora s europskim premijerima.

Nakon pauze, Šuker je rekao da premijera očito ne zanima drugo mišljenje, nego da govori što njemu paše a kad treba čuti drugo mišljenje napušta sabornicu.

- Ako ćemo držati do digniteta ovog doma rasprava se ne može nastaviti bez nazočnosti predsjednika Vlade - zaključio je Šuker.

D. Zgrebec ponovila je da je umjesto premijera potpredsjednik Vlade u sabornici i nastavila sjednicu.

>>Milanović o \'lex Perković\': Ne štitimo zločince i kriminalce!

>>UŽIVO Karamarko: Devastirali ste Hrvatsku, zreli ste za odlazak!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije