Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obveznice

Šuker: Pad kreditnog rejtinga brine, ali to je normalna stvar

sjednica vlade (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
23.12.2010.
u 16:03

Vlada će za organizaciju Vip Snow Queen Trophyja na Sljemenu dati milijun kuna

Nakon sjednice Vlade ministar financija Ivan Šuker komentirao je novinarima sniženi rejting koji smo dobili od Standard&Poor'sa. Na pitanje je li rejting na granici iznad špekulativnog zabrinjavajući, odgovorio je kako je svaki pad kreditnog rejtinga zabrinjavajući i da je to normalna stvar.

- Međutim, Hrvatskoj se dogodilo nešto što se događalo svima prije. Ovo, kao i izjave MMF-a, upućuje nas na to da se strukturne refome moraju provesti.

Na pitanje postoji li opasnost da izdavanje obveznica na međunarodnom tržištu bude skuplje, odgovorio je:

- Sve je to relativna stvar. Tržište ima kudikamo bolje mišljenje nego što ga imaju rejting agencije. Nemojte ovo shvatiti kao alibi odgovor, ali sjetite se da su prije financijske i gospodarske krize propale prve banke koje su imale najveće moguće kredtine rejtinge. Ovo treba prihvatiti kao nešto upozoravajuće.

Na zatvorenom dijelu sjednice Hrvatskom skijaškom savezu dana je suglasnost za organizaciju i održavanje utrka u alpskom skijanju za žene i muškarce - Audi FIS Svjetski kup Vip Snow Queen Trophy 2011., koje će se održati na Sljemenu 4. i 6. siječnja 2011. godine. Vlada će pružiti financijsku potporu organizaciji te manifestacije u iznosu od milijun kuna.

Komentara 60

PI
piccolo
16:53 23.12.2010.

Dabogda ti pala masnoća u krvi. Samo kaj je to nemoguće

LO
lojtra
08:05 24.12.2010.

Znači naše valoriziranje je sad preuzeo Standard & Poor\'s? Kako slikovito :)

SA
sargu123
20:56 23.12.2010.

Dok je prascu puna kopanja taj je zadovoljan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije