Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji iz kluba vidjeli nesreću

Suigrači su iz smrskanog auta izvukli jednog kolegu

Prometna nesreća
Foto: Privatna arhiva
05.06.2018.
u 22:34

Matija je jako volio Oskara, cijenio je njegovu požrtvovnost i predanost, zbog toga ga je priključivao kadetima iako je bio pionir.

Šok i nevjerica ne jenjavaju ni dva dana nakon prometne nesreće koja se dogodila na autocesti između Zagreba i Karlovca, nadomak Jastrebarskog, u kojoj su živote izgubili trener Matija Capar (34) i mladi nogometaš Futsal Dinama Oskar Kadrnka (15).

– Užasna vijest koja me strašno pogodila. Što je najgore, baš sam pola sata nakon te nesreće prolazio onuda vraćajući se iz Splita, vidio sam taj razbijeni automobil, i ne sluteći da je poginuo moj prijatelj i jedan mladi igrač – rekao nam je poznati igrač i trener futsala Kujtim Morina, dugogodišnji Caparov suigrač, sportski rival i kućni prijatelj.

Kako doznajemo iz kluba, mladi Oskar na tom je turniru igrao sa starijima od sebe, što mu je bila svojevrsna nagrada za odlične nastupe tijekom proljeća.

Bio je jedinstven

– Oskar je bio iznimno talentiran dječak, na svakom se treningu vidjelo koliko mu Dinamo znači. Iako je živio na Kvatriću, trudio se uloviti vremena i trenirati na Črnomercu. Matija ga je jako volio, cijenio je njegovu požrtvovnost i predanost, zbog toga ga je priključivao kadetima iako je on bio pionir. Za nagradu ga je znao i voziti kući, a ovoga puta, nažalost, to je ispalo tragično – rekao nam je Juraj Čošić iz Futsal Dinama.

Automobilom u kojem su bile četiri osobe upravljao je Matija Capar kojeg je svladao umor, zbog čega je počeo lagano skretati udesno. To su, doznajemo, primijetili u kombiju u kojem su se iza Capara vozili ostali članovi kluba. Oni su pokušali Caparu davati svjetlosne signale, ali bilo je prekasno i došlo je do snažnog udara. Prvi su im u pomoć priskočili upravo prijatelji iz kombija koji su izvukli jednog preživjelog mladića. Hitna pomoć stigla je brzo, za manje od deset minuta, ali nesretnom dječaku i njegovu treneru nije bilo spasa. Na mjestu su poginuli.

– I dalje ne mogu vjerovati da se to dogodilo, cijelo vrijeme imam osjećaj da će se Matija samo pojaviti od nekuda, da će me nazvati na mobitel – govori Morina koji je s Caparom igrao od samih početaka. Još prije gotovo 20 godina počeli su igrati mali nogomet, braća Morina i Capar bili su nerazdvojni.

– Nema toga što mi nismo osvojili zajedno. Od onih najmanjih turnira pa sve do nacionalnih kupova i prvenstava. Nismo mogli sastaviti momčad a da Capi nije bio dio nje. Bio je jedinstven, a mi nismo bili samo suigrači nego puno više od toga. Družili smo se izvan terena, on je doslovno mogao u pet ujutro doći i bez kucanja ući u naš stan. U posljednje vrijeme igrački putovi su nam se razdvojili, bili smo i sportski rivali, ali uvijek smo pokazivali veliko obostrano poštovanje – zaključio je vidno potreseni Morina.

Utakmice u njihovu čast

Posljednji ispraćaji bit će na Mirogoju. Od Matije će se rodbina i prijatelji oprostiti u četvrtak u 16.30, a od Oskara dan kasnije u 15 sati. Komemoracija će se održati u sportskoj dvorani Megaton (Prešernova BB) u srijedu 6. lipnja s početkom u 19 sati, a Futsal Dinamo organizirat će utakmice u njihovu čast. Na stadionu SRC Šalata 19. lipnja gostovat će dvije momčadi iz Šibenika, grada u kojem su Oskar i Matija ispisali svoje zadnje uspjehe. Kadetska momčad Dinama ugostit će MNK Crnicu, domaćina turnira s kojeg su se dečki vraćali, dok će seniori ugostiti MNK Šibenik 1983, novog drugoligaša. Sav prihod od ulaznica uplatit će se na račun obitelji tragično preminulih sportaša. Podsjetimo, Capar, njegova djevojka, mladi Oskar Kadrnka i još jedan njegov vršnjak išli su iz Šibenika u Zagreb nakon turnira u kojem je baš Oskar zabio odlučujući pogodak kojim je momčad Futsal Dinama osvojila treće mjesto. Zbog dobre igre koju je pokazao taj dan, Capar je odlučio Kadrnku osobno odvesti kući.

Prometna nesreća
1/11

Komentara 7

DU
Deleted user
23:07 05.06.2018.

Mediji... Imate li imalo postovanja, ne razvlacite ovu tragediju poradi klikova. Povucite clanak kao i moj osvrt.

IL
ilijan
07:54 06.06.2018.

Bože dragi zašto, zašto.... Počivalii u miru božjem istinski dečki!

VI
Vito
08:07 06.06.2018.

svladao umor ::: Da, to je najgore što se može dogoiti svakom tko nakon natjecanja ne želi odmarati nego slavi, a zaboravlja dosadnu vožnju po autoputu koji je ipraktički ubojica svakog umornog vozača. __ Od Šibenika do Zagreba ima 340 km - znači "najmanje" 4 sata vožnje po jednoličnom krajoliku uz dosadnu uspavljujuću buku motora __ Sigurno su krenuli nakon napornog dana, iscrpljeni suncem jdnostavno su zaspali svi u vozilu. __ Žalosno do bola, no to bi, napokon, moralo osvjestiti i organizatore natjecanja i "poslodavce" da natjecateljima osiguraju smještaj za odmor nakon natjecanja, a ne da ih puste "na milist i nemilost" kao da nisu napravili ništa za to natjecanje pa "tko ih šiša" nakon natjecanja, "nisu naša briga". __ Nije prvi niti zadnji put da stradaju sportaši nakon natjecanja, a da organizatori "niti ne trepnu", kamoli da ih netko pita: jeste li im osigurali mjesto odmaranja nakon natjecanja??? __ Barem sat, dva da natjecatelji imaju siguran boravak za odmor prije putovanja "nazad", a ne da se cijeli dan vesele i zaborave na umor. __ Znam znam, sad će me "psovati", ali i sam sam doživio slično nakon natjecanja i pred Zagrebom pa točno znam što je umor vozača - ako ga ne "podbadaš" jednosatvno klone. __ Zato uvijek pored vozača "metnite" nekog tko laprda radi laprdanja, ali to drži vozača budnim. __ Sućut obitelji i svima koji su ih poznavali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije