Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVANJE MITA

Sudskom savjetniku nudio 20.000 kuna da mu ubrza ovršni postupak

Kune - novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
24.02.2021.
u 13:04

Osumnjičeni je u jednom od postupaka zastupnik ovrhovoditelja te je od sudskog savjetnika tražio ubrzanje postupka

Muškarac (53) sumnjiči se za davanje mita zbog čega je USKOK protiv njega pokrenuo istragu. Sumnjiči ga se da je od 25. siječnja do 3. veljače 2021., u Poreču, u više navrata  telefonom zvao  sudskog savjetnika u Općinskom sudu u Puli, Stalnoj službi u Rovinju, koji je  zadužen za ovršne predmete na tom sudu.

Osumnjičeni je u jednom od tih postupaka zastupnik ovrhovoditelja te je od sudskog savjetnika tražio ubrzanje postupka. Kako preko telefona nije uspio u svom naumu, tražio je da se nađe sa sudskim savjetnikom te ga je ponovo zatražio da se postupak okonča do kraja 2021. Kao protuuslugu za navedeno 53-godišnjak  mu je ponudio 20.000,00 kuna, na što sudski savjetnik nije pristao.

Ključne riječi

Komentara 1

PI
prava istina
16:14 24.02.2021.

Koje čudo. Ovo je sitnica, problem je kad radi ekipa zajedno, sudac, odvjetnik i lihvar i otimaju očajnim ljudima imovinu i to nezakonito. Nek si malo prorešetaju Varaždinski sud pa budu našli čuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije