Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignuta optužnica

Sudski referent šest godina krivotvorio isprave i uzimao novac strankama

Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
26.01.2021.
u 09:44

Pribavio je nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko 70.000 kuna, za koji je iznos oštećen državni proračun

Pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuta je optužnica protiv 62-godišnjeg sudskog referenta zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv službene dužnosti – zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprave.

U razdoblju od srpnja 2012. do svibnja 2018. godine u Ludbregu kao ovlašteni zemljišnoknjižni referent jednog suda nije evidentirao prijedloge stranaka za ispravak zemljišnih knjiga putem pojedinačnog ispravnog postupka ili prijedlog za uknjižbu prava vlasništva. - Strankama u postupku je neistinito predočavao da troškove postupka mogu platiti njemu na ruke u gotovini, a novac je zadržavao za sebe.

Tako je u navedenom razdoblju pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko 70.000 kuna, za koji je iznos oštećen državni proračun. Nadalje, kako bi prikrio takvo postupanje, na ime jedne sutkinje istog suda izrađivao je fiktivna rješenja u kojima je neistinito navodio da je provedena rasprava na licu mjesta, i u kojima se određuje uknjižba prava vlasništva na nekretninama u skladu s dostavljenim prijedlogom za ispravak zemljišnih knjiga ili uknjižbe prava vlasništva. Ta je rješenja ovjeravao pečatom suda i vlastoručno potpisivao - izvijestila je PU varaždinska, koju je o podizanju optužnice obavijestio USKOK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije